1 / 1

    Normalka...Ja som mala večer jednu a ráno,neprehanam,asi 1000...

    20. nov 2019

    Na pohotovosť nesmieš ísť s infekcnou chorobou? Kiahne sa neliečia, tam by ti nič nepomohli

    20. nov 2019

    Ano je to normalne, a pohotovost je pre urgentne pripady, nie toto ;)

    20. nov 2019

    ja som obliekala maleho a mal nieco za uchom, prisiel z prechadzky a mal ich asi 30. Na pohotovost sa s kiahnami nechodi - su tam chore malicke deti, a este kiahne - by bola vyborna kombinacia. Doma, natierat a cakat.

    20. nov 2019

    na pohotovost to nie je.... daj fenistil kvapky, pripadne dithiaden ak ju to velmi svrbi a uz len vydrzat. proti teplote paralen, nie nurofen.

    20. nov 2019

    Presne. Hlavne nedavat nurofen.

    20. nov 2019

    žiadna pohotovosť - to by ťa vyhnali s takýmto silným výsypom kiahní pekne doma , fenistil kvapky , a hotovo .

    20. nov 2019

    Malý mal asi 15 bodiek tak to bolo v pohode... Len som sa zľakla ze aj hrdlo ma vnútri

    20. nov 2019

    @anieli_1 kiahne mozu byt vsade, my sme mali aj na ocnom bielku....
    do hrdla striekaj tantum verde...

    20. nov 2019

    @anieli_1 nesmieš dávať Nurofen, inak normálka.. Starší syn bol jedna zliata vyrážka 🙄 a keďže ma PAS jazvy ma riadne lebo pochopiť ze sa nesmie skriabat bolo žiaľ nad jeho sily. Veľmi pomáhala u nás pena PoxClin na túto fázu, neskôr sme prešli keď trebalo už zasusit vyrážky na TannoHermal. Skore uzdravenie 😚

    20. nov 2019

    Normálny stav. Rano bude ešte viac. Na teplotu paralen. Na dezinfekciu hypermangan, bud rýchly kúpeľ, alebo rozrobit do litra a tam kde sú kiahne popolievat. Natierať je možné fenistil. Antihistaminika by bodlo tiež, z dithiadenu bude stále ospala, zvolila by som aerius, zajtra kontaktovať dr. nech elektr. predpise. Ozaj to hrdlo tamtum verde - kloktat, prip. sprej.

    20. nov 2019

    kludne jej daj pár kvapiek alkoholu do čaju , aby sa nevysypala dovnútra

    20. nov 2019

    ak nič nemáš doma tak zbehni do lekarne, tartum verde , prípadne ti poradia a predaju
    zbytočne sa budete mordovat na pohotovosti , rano zavolaj mudr že čo máte
    aspon to má za sebou horšie by to bolo v dospelosti a je lepšie ked sa takto hned riadne vysype ako ked sa vysypava tyžden

    20. nov 2019

    Ak teplota bude aj zajtra pohotovost na infekcnom je stale. Moj syn mal take kiahne.

    20. nov 2019

    Asi dam blbu otazku ale skusim. Preco sa nemôže davat nurofen?

    20. nov 2019

    @malalucka3 lebo môže zhoršit hojenie a priebeh kiahni, je to aj v pribalovom letáku daného lieku

    20. nov 2019

    Ďakujem. Super to si musim zapamätať.

    20. nov 2019

    Hrdlo je normal aj moj to mal. Mal aj na oku dokonca. Inak tiez mu vybehli za par hodin

    20. nov 2019

    Najlepsie do caju dat za lyzicku rumu a vsetko sa do rana vysype von a uz len zahoji, takto to moze pribudat aj 5dni. Tak mam radu od babky ze to tak robili 😉

    20. nov 2019

    Rano zavolaj dr,vysvetli,ze tazky priebeh,ako mozes malej pomoct. Kupat v hypermangane 3-4x denne po cca 3 minuty jemne osusit ale co na tie v ustach netusim,porad sa s dr lebo ju to bude boliet dlho.

    20. nov 2019

    Na tie v ustach som ja davala taku fialovu vodicku co sa dava aj babatkam na “zabku” ked je v ustach

    20. nov 2019

    Betadine - jodova tinktúra na vysušenie plus hypermangan, určite nie zasypy a pod. A nesmieš Nurofen. My sme boli j doktorky, kvôli kontrole, aby nesadlo na dýchacie cesty a srdce, ale vopred sme boli ohlásenie a hneď nás brala, potom dezinfekcia.
    Do úst glycerínove tyčinky Pagavit, majú aj s príchuťou, ako cukríky, tým sa vytiera, prípadne Tantum.

    20. nov 2019

    @evula1984 no nevedela som ten nazov 😉 dik

    20. nov 2019

    Nasa dcerka mala tiez otrasny priebeh kiahni, nastastie iba vonku, ale dlho vysoke teploty, nasa dr. ju po piatich dnoch chcela vidiet a hned nasadila Isoprinosine a ten zabral, pomaha pri virusoch. Skus rano zavolat dr. A teda ja som malej, ked sa zacala vyhadzovat dala hned vypit teply cajik, odporuca sa aby sa nevyhadzovali zvnutra kiahne, bud caj, polievka, nieco teple. A na pupaky zaberali kupele v hypermangane. Drzim palce!

    20. nov 2019

    Baby nedalo mi to išli sme na pohotovosť lebo už som nemala doma ditiaden ani nič podobné ale nechala som ju v aute prázdna cakaren bola som zaklopal povedala co je vo veci ze mam ju doniesť dnu keď ju zbadala hneď nás poslala na infekčné ze zostávame asi ležať ale tam jej dali herpes on ditiaden a neviem co všetko musím do lekárne lebo som stihla len ten ditiaden vybrať.. Ak bude mať dva dni teploty alebo pribudne čokoľvek zhorší zostáva na infekcnom 🙈zákaz kúpať v čomkoľvek aj v tom hypermangane zatiaľ ze par dní potom môžem.. Ale ďakujem každej jednej

    20. nov 2019

    @anieli_1 nas bol takto isto..teda starsi..on mal 12 ked schytal kiahne a tiez od mladsieho..ja som len zavolala dr, ta povedala rum do caju a dat mu lyzicku-dve (podotykam,ze dr je znama,s tym rumom to vravela tak,ze to ona osobne dala svojim detom), aby sa rychlo vysypal a hlavne von..vyzeral omnoho horsie ako tvoje dieta..ale hned zakazala kupanie..ziadny hypermangan ani nic podobne..len fenistil/aerius a tot vsjo..do rana sa vyhadzal este viac ale potom uz bolo OK..

    20. nov 2019

    @anieli_1 ak mu dali Herpasin, tak uz bude lepsie. Moj mal kiahne aj v ociach, usiach, zapal pluc na infekcnom sme bolo tyzden a bol to horor. Ja mam pred kiahnami respekt teda a velky.

    21. nov 2019