1 / 1

    Keď rodič povie,že dieťa je asperger. Bolo by dobré,aby to ľudia rešpektovali. Ak povie napríklad asperger,že chce mať režim ako vždy,a že sviatky ako Vianoce, Veľký nič nechce prežívať, nenutme dieťa do toho. Slová, veď sa to patrí, je to tradícia, to budeš bez rodiny vyvolávajú stres a úzkosť.

    2. apr 2024

    myslim si ze zakladom kazdej komunikacie, ci uz s PAS alebo kymkovek je respekt. Ked je v komunikacii vzajomny respekt, vsetko sa da vysvetlit, nastavit a pochopit.

    2. apr 2024

    absolutne suhlasim s komentom vyssie, zaklad je respekt a snaha o pochopenie,ten by vsak mal byt pritomny v kazdej komunikacii a spravani,bez ohladu na diagnozu. zazila som, ako syn nekomunikoval s blizkymi clenmi rodiny, odmietal ich pritomnost a ak bola nutna, koncilo to zachvatmi ( blizky, ktori mi v sukromi udelovali rady typu ja by som mu strelila po zadku a hned by pocuval,on to vnimal aj bez slov), ale ked sa so synom zarozpravala hoci aj cudzia osoba,ale s respektom a ako s rovnocennym, tak viedli taku bohatu debatu, ze sme vsetci zasli. niekedy staci naozaj malo...

    2. apr 2024