1 / 1

    Vždy sa snažím dať reálny sľub a dodržať ho. Ako potom chceme od detí, aby dodržali sľub, či svoje slovo, ak im my nejdeme príkladom ? Možno sa stalo, že sa nepodarilo, ale sme ľudia a robíme chyby. Treba sa vedieť ospravedlniť a ukázať, že nie vždy sa to úplne podarí, ale aj snaha sa cení.

    12. jún 2024

    Dodržiavam. A keď som si nie istá, že to pôjde alebo nechcem/nemôžem pre to nič urobiť, väčšinou to zaobalím do formulky “nemôžem ti to sľúbiť, ale skúsim spraviť čo pôjde” a ponúknem aj alternatívu. Záleží od situácie…

    12. jún 2024

    Nesľubujem mu nikdy nič co nie som schopná dodržať.

    12. jún 2024

    Tiez neslubujem veci o ktorych som si neni upln eista ze ich viem dodrzat.

    12. jún 2024

    @anickafer @kulumulu123 @gerrwie_girl @nikiki29 To, čo robíte je vlastne prevencia vzniku konfliktu. Je správne to pestovať u detí, no aj medzi dospelými by to malo byť samozrejmosťou, aby deti okrem našich slov videli aj vzor. Tiež je dôležité vedieť ako si poradiť so emóciami, keď ten sľub nie je dodržaný. Aj to je potrebné deti naučiť, najmä že sklamanie a hnev sú v poriadku, no nemôžu nás ovládnuť. My sa snažíme v deťoch rozvíjať aj pomocou rozprávok v našom preventívnom programe, ale aj vlastným vzorom. Mnohé veci dospelí robia, no od detí očakávajú, že to robiť nebudú.

    12. jún 2024

    Aj ja nesľubujem, čo nie som schopná dodržať. Ale moja mama je v tomto totálne nespoľahlivý človek, už aj deti ju majú prekuknutú a je to smutné.

    12. jún 2024