- 1 karfiol - mlieko - smotana na varenie - kyslá smotana alebo biely jogurt - šunka - v mojom prípade morčacia - 3 vajcia - tvrdý syr podľa chuti - syr tavený - bylinky, korenie, vegeta....
Karfiol si uvaríme do polovice v osolenej vode. Medzitým si hrnci, v ktorom budeme zapekať necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali syr v črievku, pridáme nastrúhanú šunku, a trochu nastrúhaného tvrdého syra. Dochutíme prípadne vegetou, bazalkou, oreganom, korením a pridáme vajcia. Do zmesi pridáme na menšie kúsky nakrájaný predvarený karfiol, premiešame, aby sa všetko obalilo zmesou a na vrch dáme nastrúhaný syr. Dáme zapiecť. Osobne používam väčšinou remosku, ktorá jednak šetrí elektriku a jedlo je raz-dva hotové. Ako prílohu si nakrájame akúkoľvek zeleninu.
Zapekaný karfiol
- 1 karfiol
- mlieko
- smotana na varenie
- kyslá smotana alebo biely jogurt
- šunka - v mojom prípade morčacia
- 3 vajcia
- tvrdý syr podľa chuti
- syr tavený
- bylinky, korenie, vegeta....
Karfiol si uvaríme do polovice v osolenej vode. Medzitým si hrnci, v ktorom budeme zapekať necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali syr v črievku, pridáme nastrúhanú šunku, a trochu nastrúhaného tvrdého syra. Dochutíme prípadne vegetou, bazalkou, oreganom, korením a pridáme vajcia.
Do zmesi pridáme na menšie kúsky nakrájaný predvarený karfiol, premiešame, aby sa všetko obalilo zmesou a na vrch dáme nastrúhaný syr.
Dáme zapiecť.
Osobne používam väčšinou remosku, ktorá jednak šetrí elektriku a jedlo je raz-dva hotové.
Ako prílohu si nakrájame akúkoľvek zeleninu.