2 / 3
    Zapekaný karfiol
    ajkava
    autor

    Zapekaný karfiol

    - 1 karfiol
    - mlieko
    - smotana na varenie
    - kyslá smotana alebo biely jogurt
    - šunka - v mojom prípade morčacia
    - 3 vajcia
    - tvrdý syr podľa chuti
    - syr tavený
    - bylinky, korenie, vegeta....

    Karfiol si uvaríme do polovice v osolenej vode. Medzitým si hrnci, v ktorom budeme zapekať necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali syr v črievku, pridáme nastrúhanú šunku, a trochu nastrúhaného tvrdého syra. Dochutíme prípadne vegetou, bazalkou, oreganom, korením a pridáme vajcia.
    Do zmesi pridáme na menšie kúsky nakrájaný predvarený karfiol, premiešame, aby sa všetko obalilo zmesou a na vrch dáme nastrúhaný syr.
    Dáme zapiecť.
    Osobne používam väčšinou remosku, ktorá jednak šetrí elektriku a jedlo je raz-dva hotové.
    Ako prílohu si nakrájame akúkoľvek zeleninu.

    11. máj 2015