afarm
13. nov 2015
53 

Výnimočné džemy a lekváre od pána Kaldenekra

Vlastná receptúra, kvalitné ovocie, ktorého je v jeho výrobkoch dostatok, šetrná výroba v malých dávkach ako za starých čias, ale s použitím vynikajúcej suroviny na zahustenie, citrusového pektínu, to sú džemy pána Kaldenekra. Vtedy stačí veľmi málo cukru, trocha jednoduchého konzervantu, kyseliny citrónovej a úžasný džem, vyrobený pánom Kaldenekrom je na svete. Pre tých čo nemôžu cukor alebo sa mu vyhýbajú úmyselne, pán Kaldeneker zostavil kolekciu lekvárov len na báze ovocia min. 99% a prírodného sladidla Stévie, ktorej naozaj stačí za štipôčku, aby to bolo akurát také dobré a sladké. V ponuke má aj džemy s prídavkom alkoholu ale aj zeleninové delikatesy ako sú rôzne chutney a paprikové pasty. 

Vybrala som pre Vás recept na zimné večery, niečo prehrievajúce:

Zázvorová chilli omáčka ku kurčaťu alebo k rybám

Suroviny:80 dkg kápia paprika, 3-4 hlavičky cesnaku, 2 kúsky zázvoru asi ako orech, 5-6 dkg chili papriky, 15 dkg cukor, 2 polievkové lyžice škrobu, šťava z 1/2 citróna, 0,5 dl jablkový ocot, soľ.

Postup: Papriky, cesnak, zázvor očistíme nakrájame a nakoniec nasekame na drobno na kuchynskom robote. Kašu vložíme do hrnca , pridáme soľ, cukor a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby sa zmes pekne varila vo vode. Varíme na slabom ohni cca 10-15 minút a nakoniec ešte pridáme jablčný ocot a šťavu z citróna. Škrob práškový zriedime s vodou a pomaly primiešame do masy. Necháme ešte zovrieť všetko spolu a postupne začneme dávkovať do fľašiek. Otočíme hore dnom na cca 5minút a necháme vychladnuť. Vynikajúca omáčka pre tých čo majú radi pikantné veci. Po otvorení držať v chladničke a spotrebovať do týždňa. Neobsahuje to žiadne konzervanty, takže trvanlivosť je obmedzená.A kto si netrúfa, ale rád by ochutnal niečo z týchto lahôdok nájde džemy pána Kaldenekra u nás. http://www.bylinkovyobchod.sk/catalog/potraviny/dzemy-pana-kaldenekra 

afarm
autor
13. nov 2015

Začni písať komentár...

Odošli