Super 👌
ja smotanu na varenia zriedim vodou, aby som mala 300 ml tekutiny (asi tak pol na pol), dve lyžice kryštálového cukru, dve lyžice múky a droždie zmiešam, nechám 40 minut pracovať, pridám pol kila múky trochu soli, trochu oleja (možno deci), jedno vajíčko - spracujem na cesto. Prikryté nechám hodinu kysnúť, vytvarujem žemle, potriem vajíčkom. Pečiem na 180 20 minut, na spodok rúry dám misku s vodou.
wow, velmi chutne vyzeraju....mnam
Hehe... Tiež sa mi nechcelo... I keď robota bola dlhšia ako cesta do obchodu
Ale už aj s croisantmi
Keď sa niečo potiera vajcom nie je potrebné zaparovanie nakoľko lesk dávajú vajíčka. Odporúčam hneď po vytiahnutí potrieť vodou dá produktu lesk krajší a krásnu kôrku popukanu. Pokiaľ máte otázky ohľadom pečenia a techniky pečenia kľudne sa spýtajte. Robil som dlhé roky pekarskeho majstra.
Chlieb sa pred pečením v etazovych peciach nepotiera ničím po vypeceni sa potiera vodou. Voda slúži na umytie škrobu ktorým sa vysypaju ošatky zároveň dáva lesk slangovo glanz a tvori peknú kresbu na produkte.
Soľ odvodnuje vrchné vrstvy korky čo nemusí byť vždy žiadúce. Som si vedomý že tieto nazvime to modifikácie ľudia v malom používajú no vo veľkom nie sú reálne. Každopádne pri správnom postupe mišéra a vzájomnej súhre pekára to nie je potrebné. Týmto spôsobom sa umelo zhrubsuje kôrka. No proti gustu .....
Hned by som skusila aka muka tam ide.
mnam! tie vyzeraju ukazkovo 🙂
📌 mňam 😋 určite vyskúšam 👍
dakujem-vyskusam
Môžem poprosiť recept? Tiež pečiem chlieb teraz lebo sa mi. Nechce do tej zimy