1 / 1

    Môžem poprosiť recept? Tiež pečiem chlieb teraz lebo sa mi. Nechce do tej zimy

    4. nov 2020

    Super 👌

    4. nov 2020

    ja smotanu na varenia zriedim vodou, aby som mala 300 ml tekutiny (asi tak pol na pol), dve lyžice kryštálového cukru, dve lyžice múky a droždie zmiešam, nechám 40 minut pracovať, pridám pol kila múky trochu soli, trochu oleja (možno deci), jedno vajíčko - spracujem na cesto. Prikryté nechám hodinu kysnúť, vytvarujem žemle, potriem vajíčkom. Pečiem na 180 20 minut, na spodok rúry dám misku s vodou.

    4. nov 2020

    @mirka0703 zabudla som Ťa označiť🙂

    4. nov 2020

    @aduskatt parádne sú...sikulkaaa

    4. nov 2020

    @tamichloe díky🙂

    4. nov 2020
    4. nov 2020

    @mirka0703 za máličko🙂

    4. nov 2020

    wow, velmi chutne vyzeraju....mnam

    4. nov 2020

    Hehe... Tiež sa mi nechcelo... I keď robota bola dlhšia ako cesta do obchodu

    4. nov 2020

    Ale už aj s croisantmi

    4. nov 2020

    @trudika díky

    4. nov 2020

    Keď sa niečo potiera vajcom nie je potrebné zaparovanie nakoľko lesk dávajú vajíčka. Odporúčam hneď po vytiahnutí potrieť vodou dá produktu lesk krajší a krásnu kôrku popukanu. Pokiaľ máte otázky ohľadom pečenia a techniky pečenia kľudne sa spýtajte. Robil som dlhé roky pekarskeho majstra.

    4. nov 2020

    @panorek neparila som kvoli lesku🙂 a popukanú korku nechcem na pečive, každopádne dík za rady. Otázky nemám🙂

    4. nov 2020

    @panorek cim je dobre potriet chlieb pred a po peceni?

    4. nov 2020

    Chlieb sa pred pečením v etazovych peciach nepotiera ničím po vypeceni sa potiera vodou. Voda slúži na umytie škrobu ktorým sa vysypaju ošatky zároveň dáva lesk slangovo glanz a tvori peknú kresbu na produkte.

    4. nov 2020

    @anency ja počas pečenie trikrát potriem slanou vodou, kvoli fajn kôrke🙂

    4. nov 2020

    Soľ odvodnuje vrchné vrstvy korky čo nemusí byť vždy žiadúce. Som si vedomý že tieto nazvime to modifikácie ľudia v malom používajú no vo veľkom nie sú reálne. Každopádne pri správnom postupe mišéra a vzájomnej súhre pekára to nie je potrebné. Týmto spôsobom sa umelo zhrubsuje kôrka. No proti gustu .....

    4. nov 2020

    @panorek tu sa bavíme o domácom pečení, nie sme profíci a nepečieme vo veľkom a áno, každému ako vyhovuje🙂

    4. nov 2020

    @aduskatt povedal som pár slov z praxe. Prepáč ak som sa ťa dotkol nemal som to v úmysle. Každopádne tvoje žemle sú krásne a určite aj veľmi chutné. Mier ☮️

    4. nov 2020

    @panorek ja sa nehádam🙂len Tvoje skúsenosti z praxe v pečení vo veľkom sa odlišujú od domáceho pečenia jedného chlebíka🙂 prípadne pečiva🙂 a Nie, nedotkol si sa ma🙂

    4. nov 2020

    Hned by som skusila aka muka tam ide.

    4. nov 2020

    mnam! tie vyzeraju ukazkovo 🙂

    4. nov 2020

    @asihejsi ja dávam polohrubú🙂

    4. nov 2020

    @simoonas moc ďakujem🙂

    4. nov 2020

    📌 mňam 😋 určite vyskúšam 👍

    4. nov 2020

    dakujem-vyskusam

    5. nov 2020