Myslela som si, že je to všeobecne známe, ale pri dnešnom surfovaní po nete som prišla na to, že asi ani nie. Takže - klasicky vanilínový cukor z obchodu - má ďaleko od vanilky, je to cukor "dochutený" chémiou, aby mal krásnu vanilkovú vôňu. Ja už roky robím to, že si dosypávam do fľaše kryštálový cukor a vždy tam pichnem vanilkový struk, ktorý mi ostane, keď spotrebujem zrniečka. Občas mám vo fľaši aj tri, či styri, čo vôbec nevadí. Cukor je vanilkovovoňavý aj bez chémie🙂))
@simonkaba do blogu o zdravom stravovani by to bol super prispevok, tu sa to evidentne minie ucinkom, kedze toto je blog o sladkom, kde casto pouzivam aj bielu nezdravu muku, co je dalsi zabijak🙂)
ja to poznám pár rokov,kupim 2 struky, rozrežem amám taku menšiu dozu kde to dám,nasypem tam kryš.sukor,zatrepem a ked miniem dosypem,takto mi vanilka vydrží v tom cukre asi rok
Myslela som si, že je to všeobecne známe, ale pri dnešnom surfovaní po nete som prišla na to, že asi ani nie. Takže - klasicky vanilínový cukor z obchodu - má ďaleko od vanilky, je to cukor "dochutený" chémiou, aby mal krásnu vanilkovú vôňu. Ja už roky robím to, že si dosypávam do fľaše kryštálový cukor a vždy tam pichnem vanilkový struk, ktorý mi ostane, keď spotrebujem zrniečka. Občas mám vo fľaši aj tri, či styri, čo vôbec nevadí. Cukor je vanilkovovoňavý aj bez chémie🙂))