250 ml smotany na šľahanie a 150 gramov čokolády a cukor podľa chuti privedieme k varu. Necháme dfobre vychladiť, ideál je aspoň 8 hodín. Vyšľaháme netreba celkom dotuha. Pridáme 250 gramov mascarpone, prešľaháme, pridáme želatínový stužovač a dobre prešľaháme. Môžte pridať aj podľa návodu, ja to robím tak, že si v miske vidličkou prešľahám stužovač s teplou vodou a prišľahám priamo do plnky, nepridávam zvlásť trochu plnky do stužovača a potom naspť ako to je v návode. Množstvo je na cca 2x plnenú tortu priemer 20 -22 cm
@aduskatt Ahoj 🙂 plnak vyzera super 🙂 prosím ta ten zelatinovy stuzovac myslis zelatinu alebo by mohol byt aj creme ole cokolada? so zelatinami nemam moc dobre skusenosti tak nechcem moc riskovat... dakujem 🙂
250 ml smotany na šľahanie a 150 gramov čokolády a cukor podľa chuti privedieme k varu. Necháme dfobre vychladiť, ideál je aspoň 8 hodín. Vyšľaháme netreba celkom dotuha. Pridáme 250 gramov mascarpone, prešľaháme, pridáme želatínový stužovač a dobre prešľaháme. Môžte pridať aj podľa návodu, ja to robím tak, že si v miske vidličkou prešľahám stužovač s teplou vodou a prišľahám priamo do plnky, nepridávam zvlásť trochu plnky do stužovača a potom naspť ako to je v návode. Množstvo je na cca 2x plnenú tortu priemer 20 -22 cm