16 / 52
    Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké

    Medovníčky sú hneď po upečení mäkké, netreba čakať pár dní, kým sa budú dať jesť. Rovnako vydržia mäkké v uzavretej dóze dlhšiu dobu.
    Potrebujeme:
    750 g hladkej múky
    350 g práškového cukru
    4 ks vajcia
    125 g masla
    5 PL medu
    1 KL sódy bikarbóny
    1 ks korenie na medovníčky, prípadne si namiešajte podľa chuti, čo máte radi🙂 (škorica, anýz, badyán, klinček,...)
    1 ks vajce na potretie medovníčkov
    Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na medovníčky, preosejeme cez sitko. Všetky suroviny spolu zmiešame na hladké cesto a necháme aspoň 24 hodín v chladničke odstáť.
    Je fajn si cesto večer pred spracovaním vytiahnuť z chladničky, aby malo izbovú teplotu, potom ho ešte raz prepracovať. Vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme na plech s papierom a pečieme pri 180°C. Či sú hotové uvidíte podľa farby. Je fajn na plech ukladať tvary približne rovnakej veľkosti, aby sa nestalo, ze menšie tvary budu upečené skor a popraskajú, kým väčšie budú surové.
    Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    21. dec 2014

    Super 🙂 a nemozu sa potriet pred upecenim?ka zvyknem tak robit tak teraz neviem

    21. dec 2014

    @graceful9 myslím, že by to nemal byť problém🙂

    21. dec 2014

    @aduskatt ja len pre istotu,aby som taky fajny receptik nepokazila 🙂

    21. dec 2014

    🙂) nepokazíš

    21. dec 2014

    @aduskatt ahoj, prosím Ťa, to korenie na medovníčky má byť maý sáčik, alebo väčší? Mám dom 27g zn. Kotányi

    15. dec 2018

    Ahoj. Ja som davala z malého trochu...určite nie celý🙂

    15. dec 2018
    15. dec 2018