20 / 52
    Karamelová plnka

    250 ml smotrany na šľahanie, 250 gramov tvarohu, 250 gramov mascarpone a 1 plechocku kondenzovaného skaramelizovaného mlieka dáme do misy, vyšľaháme a podľa potreby pridáme 1 vanilkový CremeOlé alebo želatínový stužovač zarobený podľa návodu na použitie

    1. sep 2014

    @aduskatt no vyzera uzasne, a ta banova co si pridala bola fakt ze dobra, dakujem

    1. sep 2014

    @lenka268 za máličko🙂)) aj táto je fakt že dobrá🙂))

    1. sep 2014

    @aduskatt to isto je , skusim tiez najblizsie

    1. sep 2014

    Mňam, je večer a ja zasa musím čítať takéto lákadlá.

    1. sep 2014

    @hyta nuž, keď je vás tu najviac večer, čo už🙂)) cez tu niet nikoho, tak by to nemalo taký efekt😀

    1. sep 2014

    mnaaaaaaaaam vyzera to dobre 🙂

    1. sep 2014

    Adi, akurat som ho dala do torty, no neskutocna mnamka, taka som bola rada, ze mi este ostalo a mala som super dezert! 🙂)

    11. sep 2014

    @sasettka veď ja len dobrotky sem dávam, buď vymyslené mnou, alebo minimálne oskúšané🙂)) táto je vlastná improvizácia🙂)) tak som rada, že chutí nie len mne

    11. sep 2014

    ahoj porosim ta ta slahacka sa nemusi vyslahat zvlast?

    12. sep 2014

    @joma36 ahojky, nie, nemusí, ale rovnako aj môže. Ja to nešľahám dopredu🙂

    12. sep 2014

    @aduskatt ahoj....asi trošku blbá otázka, ale salko ide uvarené, však? kolko asi ho varíš? dakujem

    2. okt 2014

    @anavila hore je napísané, že skaramelizované🙂))) nevarím, kupujem hotové🙂
    ale keď som varievala, tak tri hodiny

    2. okt 2014

    @aduskatt Dakujem za odpoveď, no ja sa v tom nejak extra nevyznám, ale mám doma kúpené dva obyčajné salka, tak by som ich rada využila. Tak preto sa pýtam, že ked ho uvarím, či skaramelizuje, či bude také ako to kupované hotové skaramelizované. Ďakujem.

    2. okt 2014

    ponor celú plechovicu do vody, var cca 3 hodky, tak aby bola stále ponorená plechovica, potom vyber, nechaj vychladnúť a potom otvor, malo by bať karamelové

    2. okt 2014

    Vborna plnka, ale nasi pistali, ze moc sladka. Ale kto lubi sladke, presladke, mozem len odporucit. Si talent Adka. A v kombinacii s bananom je super

    18. okt 2014

    @katka26021974 dakujem🙂 Kati ale ja som postrehla v tortičkárkach, že si tam pridávala cukor mám pocit. Ja cukor nedávam, lebo karamel sám o sebe je sladký.nemám rada veľmi sladké a nepripadá mi presladená, ale je fakt, že to závisí od chuti jednotlivcov🙂

    18. okt 2014

    @aduskatt adi, nie ja som písala, že do plnky žiaden cukor a v korpuse som ubrala z cukru, dala som o 50 gr menej. A idem si ku Tebe objednať, tak sa chcem opýtať, či si môžem prísť pre to aj osobne do tt. Ďakujem

    18. okt 2014

    @katka26021974 aha🙂)) NO, treba ochutnať, ak sa zdá sladká, tak pridať tvaroh alebo smotanu🙂)))
    Jasné, že môžeš prísť, dohodneme sa kedy🙂

    18. okt 2014

    @aduskatt objednávka poslaná, kľudne to potom vymaž ak chceš. My ju už baštíme, inak je fajn ta torta. Len asi my sme na menej sladké

    18. okt 2014

    🙂 ďakujem
    ja nie som vôbec na sladké🙂))))

    18. okt 2014
    18. okt 2014

    @aduskatt prosim ta, tento pomer staci na aky velky priemer? dakujeeeem, vyzera uzasne. budem tortickovat a stale som riesila pribinacikovu, ale toto bude mozno este lepsia volba

    17. jan 2015

    @onmaria cca na 28 cm dvakrát plnené

    17. jan 2015

    @aduskatt super, dakujem, toto som chcela pocut 🙂

    17. jan 2015

    @onmaria za máličko🙂

    17. jan 2015

    @aduskatt ale predsa len ta este chcem poprosit o radu, skusala som pisat aj do tortickarok, ale zatial nikto neporadil..mozem jedlu oplatku dat priamo na tortu na krem? nebude to skarede nejake namokvane? resp. chcela by som robit bud.tuto karamelovu, alebo bananovu plnku a potrela by som nou samozrejme aj tortu po obvode, tak by som tu oplatku chcela nejak navrch nalepit. a este dalsia otazka - mozem s touto plnkou tortu ozdobit aj po bokoch, ci radsej nie? dakujem pekne

    17. jan 2015

    @onmaria oblátku by som priamo na toto nedávala, je tam šľahačka, to by nemusela robiť dobrotu.......radšej nenatri vrchný korpus krémom, ale gélom pod obrázok a obrázok daj na to..........krém je dosť tuhý, ale ak by sa ti zdalo, že nie, že by Ti chcel z bokov tiecť, nie je nič ľahšie, ako dosypať CremeOle

    17. jan 2015

    @aduskatt dakujem, tak to nebudem riskovat. a mozno nakoniec vykaslem na oplatku a cele to nastriekam kremom a bude. nechcem marcipan. kazdopadne, ten krem bude dobry na boky, hej? este som rozmyslala, ze by som dala navrch cokoladu a tu ozdobila kremom, co ty na to? pripadne, aku polevu odporucas? idem ti poslat srdco, si velmi ochotna dakujem

    17. jan 2015

    @onmaria ďakujem za srdco🙂)))
    čokoláda je fajn, na to môžeš dať krém hocijaký🙂

    17. jan 2015

    @aduskatt dakujem, cokolada je klasika, min. rok som babam robila s fondanom, ale nejak to nechcel nikto jest, lebo ze je to sladke, tak som teraz stavila na cokoladu. este musim posmejdit, ako to urobit, aby bola krasne hladka. a najlepsie, keby je aj bleda, nie tmava. ak by si mala nejaky tip, prosim porad.

    17. jan 2015

    @onmaria čokoganache z bielej čokolády🙂)), alebo si urob mantinely z bielej čokolády.......

    17. jan 2015

    @aduskatt tu ganache som uz kukala, tam ide len coko, slahacka a trochu masla, hej? a jednoducho tu tmavu nahradim bielou coko a malo by to byt dobre, ci? ale tie mantinely..to co jeee?

    17. jan 2015

    @onmaria maslo tam nedávam, pomer pri bielej je 3:1 a mantinely si pozri u mňa v zlepšovákoch

    17. jan 2015

    @aduskatt takze tri diely bielej a jeden diel slahajdy? idem kuknut tie mantinely.

    17. jan 2015

    @onmaria áno

    17. jan 2015

    @aduskatt mantinely neviem kde su ☹ a prosim ta, este jedna - chcem robit jeden vacsi a jeden mensi kruh, teda poschodie. kazdy si naplnim, na mriezke polejem, potom posadim na seba.. mozno sa mi bude chciet spekulovat a jednu polejem bielou a druhu hnedou polevou, ale otazka - ci napr. mozem nasledne tu polevu topit? teda, ak mi zostane z nej, ci ju mozem este pouzit? dakujem

    17. jan 2015

    @aduskatt a prepac, ak otravujem, ale pytam sa skusenej

    17. jan 2015

    @onmaria jasné, môžeš
    mantinely sú v albume zlepšováky, také čokoládové ondĺžniky na papieri na pečenie na fotke, sú v labume na pravej strane

    17. jan 2015

    @aduskatt tie mantinely neviem, radsej to nebudem riskovat, ale tak uvidim, zase, z jednej strany by to bolo jednoduchsie, teoreticky by som mohla plnit tie torty a lepit rovno jednu na druhu, dala zatuhnut, mantinely potom obtocila priamo na tie torty a horne casti by som len nastriekala kremom, aj tak by to mohlo byt dobre 🙂 ale tak tieto mantinely asi robit len z cokolady bez slahacky, ze?

    17. jan 2015

    prosím ťa idem robiť orechový korpus a k tomu by som dala karamelovú plnku. dúfam, že sa to tak hodí. moja otázka je, doteraz som vždy dávala ovocie na plnku takže korpusy sa mi zvlhčili ovocím, sem sa asi nehodí žiadne tak čím mám pokropiť korpus? kávou? hodí s to? a ešte otázka budem robiť tortu priemer 25 cm. robievam väčšinou plnku dve smotany a dva tvarohy, tu ide aj mascarpone tak ako to znasobiť? dakujem za každú radu.

    23. okt 2015

    @ynett ahojky, tento krém obsahuje aj tvaroh a smotanu na šľahanie, z toho si korpus nejakú vlhkosť vytiahne. Ak robiš orechový, tak na zvlhčenie je káva výborná voľba. Ak chceš ovocie, tak jahody, broskyne k tejto plnke idú výborne, ale nutne ovocie dávať nemusíš, ja osobne preferujem túto plnku bez ovocia. na dvakrát plnenú 25 cm Ti bude množstvo uvedené v recepte úplne stačiť, ešte Ti zrejme trošku ostane

    23. okt 2015

    @aduskatt oki dakujem. Bude bez ovocia. Kava to poriesi. 🙂

    23. okt 2015

    @ynett jasné, skvelá voľba🙂)))))) nech sa darí

    23. okt 2015

    @aduskatt a este ma napadla otazka. Mozem do masloveho kremu pod potahovku sprcnut trochu tej kavy?

    23. okt 2015

    @ynett môžeš, len daj pozor, aby si dodržala pomer viac masla ako tekutiny

    23. okt 2015

    @aduskatt super. Bude to potom take kompaktne. Len trosku na chut a farbu by som tam chcela dat. Dakujem za vsetky rady.

    23. okt 2015

    @ynett to môžeš v pohode🙂

    23. okt 2015

    Ahoj prosim ta ake skaramelizovane salko kupujes? Dakujem

    20. nov 2015

    @eliza333 ahojky, ja kupujem prioritne Condome, ak nemajú, tak Salko

    20. nov 2015

    @aduskatt kde ho maju? Ja aom kupila skaramelizovane salko a teda nic moc ☹

    20. nov 2015

    @eliza333 v Kauflande aj v Tescu som ho už videla

    20. nov 2015

    Mnaaaaam ❤️

    24. jan 2016

    @aduskatt v akej plechovke je prosim to Salko? Teda ho netreba uz varit?

    24. aug 2016

    Prosím vás a hotovú plnku treba nechať v chladničke odstáť alebo môžem rovno plniť tortu?

    4. mar 2020

    @janulik2306 kludne plniť

    4. mar 2020