Mňam, je večer a ja zasa musím čítať takéto lákadlá.
mnaaaaaaaaam vyzera to dobre 🙂
Adi, akurat som ho dala do torty, no neskutocna mnamka, taka som bola rada, ze mi este ostalo a mala som super dezert! 🙂)
ahoj porosim ta ta slahacka sa nemusi vyslahat zvlast?
ponor celú plechovicu do vody, var cca 3 hodky, tak aby bola stále ponorená plechovica, potom vyber, nechaj vychladnúť a potom otvor, malo by bať karamelové
Vborna plnka, ale nasi pistali, ze moc sladka. Ale kto lubi sladke, presladke, mozem len odporucit. Si talent Adka. A v kombinacii s bananom je super
@katka26021974 dakujem🙂 Kati ale ja som postrehla v tortičkárkach, že si tam pridávala cukor mám pocit. Ja cukor nedávam, lebo karamel sám o sebe je sladký.nemám rada veľmi sladké a nepripadá mi presladená, ale je fakt, že to závisí od chuti jednotlivcov🙂
@aduskatt adi, nie ja som písala, že do plnky žiaden cukor a v korpuse som ubrala z cukru, dala som o 50 gr menej. A idem si ku Tebe objednať, tak sa chcem opýtať, či si môžem prísť pre to aj osobne do tt. Ďakujem
@katka26021974 aha🙂)) NO, treba ochutnať, ak sa zdá sladká, tak pridať tvaroh alebo smotanu🙂)))
Jasné, že môžeš prísť, dohodneme sa kedy🙂
@aduskatt objednávka poslaná, kľudne to potom vymaž ak chceš. My ju už baštíme, inak je fajn ta torta. Len asi my sme na menej sladké
🙂 ďakujem
ja nie som vôbec na sladké🙂))))
@aduskatt ale predsa len ta este chcem poprosit o radu, skusala som pisat aj do tortickarok, ale zatial nikto neporadil..mozem jedlu oplatku dat priamo na tortu na krem? nebude to skarede nejake namokvane? resp. chcela by som robit bud.tuto karamelovu, alebo bananovu plnku a potrela by som nou samozrejme aj tortu po obvode, tak by som tu oplatku chcela nejak navrch nalepit. a este dalsia otazka - mozem s touto plnkou tortu ozdobit aj po bokoch, ci radsej nie? dakujem pekne
@onmaria oblátku by som priamo na toto nedávala, je tam šľahačka, to by nemusela robiť dobrotu.......radšej nenatri vrchný korpus krémom, ale gélom pod obrázok a obrázok daj na to..........krém je dosť tuhý, ale ak by sa ti zdalo, že nie, že by Ti chcel z bokov tiecť, nie je nič ľahšie, ako dosypať CremeOle
@aduskatt dakujem, tak to nebudem riskovat. a mozno nakoniec vykaslem na oplatku a cele to nastriekam kremom a bude. nechcem marcipan. kazdopadne, ten krem bude dobry na boky, hej? este som rozmyslala, ze by som dala navrch cokoladu a tu ozdobila kremom, co ty na to? pripadne, aku polevu odporucas? idem ti poslat srdco, si velmi ochotna dakujem
@aduskatt dakujem, cokolada je klasika, min. rok som babam robila s fondanom, ale nejak to nechcel nikto jest, lebo ze je to sladke, tak som teraz stavila na cokoladu. este musim posmejdit, ako to urobit, aby bola krasne hladka. a najlepsie, keby je aj bleda, nie tmava. ak by si mala nejaky tip, prosim porad.
@aduskatt mantinely neviem kde su ☹ a prosim ta, este jedna - chcem robit jeden vacsi a jeden mensi kruh, teda poschodie. kazdy si naplnim, na mriezke polejem, potom posadim na seba.. mozno sa mi bude chciet spekulovat a jednu polejem bielou a druhu hnedou polevou, ale otazka - ci napr. mozem nasledne tu polevu topit? teda, ak mi zostane z nej, ci ju mozem este pouzit? dakujem
@aduskatt tie mantinely neviem, radsej to nebudem riskovat, ale tak uvidim, zase, z jednej strany by to bolo jednoduchsie, teoreticky by som mohla plnit tie torty a lepit rovno jednu na druhu, dala zatuhnut, mantinely potom obtocila priamo na tie torty a horne casti by som len nastriekala kremom, aj tak by to mohlo byt dobre 🙂 ale tak tieto mantinely asi robit len z cokolady bez slahacky, ze?
prosím ťa idem robiť orechový korpus a k tomu by som dala karamelovú plnku. dúfam, že sa to tak hodí. moja otázka je, doteraz som vždy dávala ovocie na plnku takže korpusy sa mi zvlhčili ovocím, sem sa asi nehodí žiadne tak čím mám pokropiť korpus? kávou? hodí s to? a ešte otázka budem robiť tortu priemer 25 cm. robievam väčšinou plnku dve smotany a dva tvarohy, tu ide aj mascarpone tak ako to znasobiť? dakujem za každú radu.
@ynett ahojky, tento krém obsahuje aj tvaroh a smotanu na šľahanie, z toho si korpus nejakú vlhkosť vytiahne. Ak robiš orechový, tak na zvlhčenie je káva výborná voľba. Ak chceš ovocie, tak jahody, broskyne k tejto plnke idú výborne, ale nutne ovocie dávať nemusíš, ja osobne preferujem túto plnku bez ovocia. na dvakrát plnenú 25 cm Ti bude množstvo uvedené v recepte úplne stačiť, ešte Ti zrejme trošku ostane
Ahoj prosim ta ake skaramelizovane salko kupujes? Dakujem
Mnaaaaam ❤️
Prosím vás a hotovú plnku treba nechať v chladničke odstáť alebo môžem rovno plniť tortu?
@janulik2306 kludne plniť
250 ml smotrany na šľahanie, 250 gramov tvarohu, 250 gramov mascarpone a 1 plechocku kondenzovaného skaramelizovaného mlieka dáme do misy, vyšľaháme a podľa potreby pridáme 1 vanilkový CremeOlé alebo želatínový stužovač zarobený podľa návodu na použitie