Potrebujeme - 4vajíčka, soľ, 225g cukru, 3 balíčky vanilkového cukru, 100 g polohrubej múky, 25gr škrobu( napriklad Gustin, maizena), 2 ČL prášku do pečiva, asi kilo marhúľ, 3vanilkové pudingy, 1100ml mlieka(liter a ešte deci), 250 gr smotany na varenie, 950 ml smotany na šľahanie - fajn je 33%tná, 3 stužovače, 100 ml vajcového likéru, čokoládoá poleva, mäta na ozdobenie
Cesto - do snehu zo 4 bielkov vmiešame 100 gramov cukru a 1 balíček Vanilínového cukru. Primiešame žľtky a múku, do ktorej sme vmiešali škrob a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený plech, pri 200 stupňoch pečeiem cca 12 minút - berieme do úvahy, ako vždy, vlastnú rúru Pudingy uvaríme s mliekom a 125 gramami cukru, necháme vychladnúť, do pudingu vmiešame smotanu na varenie. na cesto uložíme polovice marhúľ, môžme trochu posypat práškovým cukrom, na marhule natrieme pudingový krém, dáme na hodinku do chladničky. 750 gramov šľahačky vyšľaháme s dvoma stužovačmi a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme likér, natrieme na koláč a chladíme ešte pol hodinky. Nakrájame rezy, "cikcak" uzdobíme čokoládou, zvyškom vyšľahanej šľahačky, ktorú prelejeme likérom a kto chce, ozdobí mätou. Dobrú chuť
Potrebujeme - 4vajíčka, soľ, 225g cukru, 3 balíčky vanilkového cukru, 100 g polohrubej múky, 25gr škrobu( napriklad Gustin, maizena), 2 ČL prášku do pečiva, asi kilo marhúľ, 3vanilkové pudingy, 1100ml mlieka(liter a ešte deci), 250 gr smotany na varenie, 950 ml smotany na šľahanie - fajn je 33%tná, 3 stužovače, 100 ml vajcového likéru, čokoládoá poleva, mäta na ozdobenie
Cesto - do snehu zo 4 bielkov vmiešame 100 gramov cukru a 1 balíček Vanilínového cukru. Primiešame žľtky a múku, do ktorej sme vmiešali škrob a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený plech, pri 200 stupňoch pečeiem cca 12 minút - berieme do úvahy, ako vždy, vlastnú rúru
Pudingy uvaríme s mliekom a 125 gramami cukru, necháme vychladnúť, do pudingu vmiešame smotanu na varenie. na cesto uložíme polovice marhúľ, môžme trochu posypat práškovým cukrom, na marhule natrieme pudingový krém, dáme na hodinku do chladničky. 750 gramov šľahačky vyšľaháme s dvoma stužovačmi a zvyšným vanilkovým cukrom, pridáme likér, natrieme na koláč a chladíme ešte pol hodinky. Nakrájame rezy, "cikcak" uzdobíme čokoládou, zvyškom vyšľahanej šľahačky, ktorú prelejeme likérom a kto chce, ozdobí mätou. Dobrú chuť