vyskúšame 🙂 Andrejka nemáš nejakú plnku tvarohovú aby sa neroztiekla, do takejto gulatej torty?
Ja takto robim ale slaham nad miskou z teplou vodou...takito korpus ibim na florida rezy
jaaaj :DDD
Prosím ta 🙂 koľko cm forme si ho piekla? D.
@inzi_jozka toto je rozpis na 22- 24 cm
@aduskatt dakujem 🙂
ja robím 7 vajec, 210 hl. múky, 210 kr. cukru a korpus je tiež vynikajúci...bielka+cukor, potom žĺtka a nakoniec múka ... na tortu 26 cm a výška 6 cm.... (teda ak to tu môžem napísať) 🙂
aha 😀 😀 😀
na aky priemer formy vyslo to cesto na fotke ?
dakujem za recept, vysiel vyborne
ako pozeram ten recept na vas korpus s priemerom tych 22cm ste pisali vyssie aku ma vysku forma?bo ja mam formu priemer 24cm a vysku tych 7,5cm tak aby mi to nevytieklo nedaj boze 🙂
@monika1313 aj ja mám také vysoké formy.vytiecť nevytečie určite, toto je do 22cm, do 24ky ak sa dá toto množstvo, tak istoiste tiecť nebude
@aduskatt ok 🙂a peciete ako dlho a stupne tych 150?
@monika1313 všetko je napísané hore v recepte
Vyzera ako bis ho piekla v silokonovej forme..mas skusenosti?mam okruhlu 20cm 6cm vysoku a chcem vnej upiect korup(piskot)ale este som neskusala
používam teflonové alebo nerezové formy alebo posuvné ráfiky......
Adka prosím ťa nemáš náhodou orechový korpus recept? :(
Ešte jedna otázočka. Matkaras sa pýtala, že ak pridá orechy či má vynechať olej. Ja tam orechy pridávať nechcem ale v recepte nie je uvedené, že tam ide aj olej. Tak mám tam dať aj olej? Ak áno, koľko?
Formu treba vymastiť a posypať múkou, alebo stačí dať na spodok papier na pečenie?
Ďakujem.
Neporadis mi ako vybrať korpus s formy aby bol taký pekný hladký? Ja s tým mám problém, vždy je taký odzobany 😞
prosím ťa, môžem tento recept použiť aj na mramorak? dakujem
6 vajec, 250 gramov cukru, 220 gramov múky, cca 5 gramov PDP, trošku soli
Celé vajíčka, trošku soli a cukor šľaháme až do tuhej masy - mne to trvá na najvyšších otáčkach tak 5 minút. Do tejto masy pridáme múku zmiešanú s PDP. Múku pridávam metličkou, nezašľahávam mixerom. V rúre pečiem na 160 stupňov tak 40 minút. Samozrejme, čas pečenia závisí od toho, ako pečie konkrétna rúra. Upečený korpus je jemný, ľahučký.