super to vyuerá, idem sa do toho pustiť a vedela by si mi k tomu poradiť nejaký dobrý korpus, hlavne aby nebol ostrý a suchý...ďakujem..🙂
ak mám tortovú formu 24 cm budem mať dosť tej plnky na 2 resp. 3 vrstvy aby zase tej plnky nebolo veľmi málo, alebo mám radšej urobiť rovno dvojitú dávku?
a ešte sa chcem opýtať ak chcem robiť tortu bez poťahu iba poliať čokoládou, môžem v pohode dať roztopenú čokoládu na ten krém, myslím či mi krém nezredne ak bude čokoláda ešte teplá.
Ďakujem🙂
@aduskatt no veď ja som skúšala aj nahriať a prešľahať, no nepomohlo, mám pocit, že z tej smotany som už ja vyšľahala maslo, ale nevadí. No chcem robiť tento týždeň pre kamarátku, tak sa mi toto nesmie stať a chcela by som predísť problémom. Myslíš, že by som teda mohla prešľahať spolu aj šľahačku s mascarpone naraz? vďaka za odpoveď.
možem použiť aj rastlinnu šľahačku či musim použivať len živočišnu mam doma v zasobe creme patiserie a je sladena bola na ňu akcia tak som si nakupila viac ďakujem za odpoveď
@svetlana1978 osobne absolútne nepoižívam rastlinnú, ale myslím, že by problém nemusel byť
ďakujem
Ako vidíte, je dosť tuhá, netečie a pritom je bez stužovačov, len treba použiť fakt kvalitnú čokoládu a kvalitné mascarpone
v 250 ml 33% šľahačky som rozpustila 300 gramov čokolády a trošku cukru, dala schladiť. Chladila som 5 hodin a bolo to OK. Pridala som 500 gramov mascarpone a vyšľahala dotuha. Vyskúšané je s jahodami, ale som presvedčená, že kyslosť malín môže byť v kombinácii s touto plnkou viac než prospešná🙂