35 / 52
    Čokoplnka s mascarpone

    Ako vidíte, je dosť tuhá, netečie a pritom je bez stužovačov, len treba použiť fakt kvalitnú čokoládu a kvalitné mascarpone

    v 250 ml 33% šľahačky som rozpustila 300 gramov čokolády a trošku cukru, dala schladiť. Chladila som 5 hodin a bolo to OK. Pridala som 500 gramov mascarpone a vyšľahala dotuha. Vyskúšané je s jahodami, ale som presvedčená, že kyslosť malín môže byť v kombinácii s touto plnkou viac než prospešná🙂

    18. máj 2014

    super to vyuerá, idem sa do toho pustiť a vedela by si mi k tomu poradiť nejaký dobrý korpus, hlavne aby nebol ostrý a suchý...ďakujem..🙂

    22. máj 2014

    @boroboro co je to ostry? ale recept na korpus mam aj tu v albume

    22. máj 2014

    @aduskatt ostrý je keď nie je vláčny a je taký suchý...😀 tak večer popozerám albumček, krém už mám uvarený, už je v chladničke, mňam...🙂

    22. máj 2014
    22. máj 2014

    @aduskatt ahoj chcem vyskúšať ten krem,ta čokolada može byť aj z lila???dik

    12. jún 2014

    @sis80 ak myslis z Lidla, tak pokojne ano, maju tam celkom kvalitnu, hned na zaciatku finCare, 45%tna

    12. jún 2014

    @aduskatt dakujem,,chcem malemu upiect tortu možem kombinovat tuto plnku a tu s bielou čokoladou???dik

    12. jún 2014

    @sis80 mozes kombinovat, co len chces a co vam chuti, nikde nie je prikazane, co si mozes dat do torty🙂))

    12. jún 2014

    @aduskatt dakujem🙂

    12. jún 2014

    @sis80 za malicko🙂

    12. jún 2014

    @aduskatt prosím ťa a z coopu nemáš skúsenosť s tou ich čokoládou? je na nej, že je 75%tná, tak neviem, aby som neskazila krémik....bude do jednej z tôrt...🙂

    29. okt 2014

    @zuzana030 nemám, ale 75%tnou nemáš čo pokaziť🙂

    29. okt 2014

    @aduskatt prosim vas po vychladeni si najprv vyslahate slahacku s rozpustenou cokoladou a az potom primiesate mascarpone alebo to mixujete vsetko spolu? v piatok sa chystam na torticku pre mojho drobca tak aby vsetko dobre dopadlo :D
    dakujem

    13. júl 2015

    @murko143 väčšinou vyšľahám aspoň do polotuha šľahačku a potom primiešam mascarpone, ale robila som už aj tak, že rovno spolu a nič hrozné sa nestalo 🙂

    13. júl 2015

    @aduskatt oki, dakujem 🙂

    13. júl 2015

    @murko143 za máličko🙂

    13. júl 2015

    ak mám tortovú formu 24 cm budem mať dosť tej plnky na 2 resp. 3 vrstvy aby zase tej plnky nebolo veľmi málo, alebo mám radšej urobiť rovno dvojitú dávku?
    a ešte sa chcem opýtať ak chcem robiť tortu bez poťahu iba poliať čokoládou, môžem v pohode dať roztopenú čokoládu na ten krém, myslím či mi krém nezredne ak bude čokoláda ešte teplá.
    Ďakujem🙂

    25. okt 2015

    @bazalka01 na dve bude dosť určite, ak nebudeš liať čokinu horúcu, bude to OK

    25. okt 2015

    @aduskatt Adi, chcem sa spýtať, robila som túto plnku a zrazila sa mi. Neviem, asi som ju prešľahala. Našťastie bola len pre nás na doma. Nemáš s tým skúsenosti, ako ju zachrániť okrem stužovača alebo Creme Olé? Tuhá totižto bola dosť, ale bola zrazená. Vďaka.

    5. jún 2016

    @ejkula mne sa ešte nikdy nezrazila☹((( v tomto fakt neporadím-----i keĎ maslové sa zachraňujú v mikrovlnke a potom prešľahať, ale toto fakt nemám skúsenosti

    5. jún 2016

    @aduskatt no veď ja som skúšala aj nahriať a prešľahať, no nepomohlo, mám pocit, že z tej smotany som už ja vyšľahala maslo, ale nevadí. No chcem robiť tento týždeň pre kamarátku, tak sa mi toto nesmie stať a chcela by som predísť problémom. Myslíš, že by som teda mohla prešľahať spolu aj šľahačku s mascarpone naraz? vďaka za odpoveď.

    6. jún 2016

    @ejkula robievam to tak, takže mohla🙂

    6. jún 2016

    @aduskatt vďaka, skúsim a snáď nepokazím 😀

    6. jún 2016

    @ejkula držím palce🙂

    6. jún 2016

    možem použiť aj rastlinnu šľahačku či musim použivať len živočišnu mam doma v zasobe creme patiserie a je sladena bola na ňu akcia tak som si nakupila viac ďakujem za odpoveď

    11. aug 2016

    @svetlana1978 osobne absolútne nepoižívam rastlinnú, ale myslím, že by problém nemusel byť

    11. aug 2016

    ďakujem

    11. aug 2016