to vypada skvele 🙂
Idem vyskusat podla tvojho, tak dufam ze to zvladnu aj take nemehla ako som ja. 🙂
Chcem sa opytat mozem pouzit spaldovu muku?
Mˇmám to by som si dala hneď ale dám si jogurt s vločkami ale asi v neďelu vyskúšam dúfam že sa mi to odpalované cesto podarí tak to voláme my doma.
Díky za recept! Právě je chladím v lednici 🙂
Profiteroles
65g hladkej múky
150ml vody
50g masla
3 vajíčka
trochu soli
šľahačka
vanilkový puding
čokoládová poleva
olej
V hrnci rozpustíme vodu a maslo. Necháme zovrieť, pridáme múku. Miešame, kým sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Cesto necháme vychladnut a postupne prišľaháme vajíčka - po jednom, aby sa cesto nezrazilo. Naplnime cukrárenské vrecko, potrieme plech na pecenie trosku olejom a vytáčame na plech guličky, z cesta by vám malo vyjsť približne 20 kúskov. Pečieme na teplote 220 stupnov asi 15 min. Vyberieme, keď sú sfarbené pekne do zlatova.
Do upečených profiteroles urobíme dierky, tie naplníme plnkou - samozrejme môžme aj prekrojiť na polovicu a tak plniť. Plníme vychladnuté.
Plníme vanilkovým pudingom zjemneným vyšľahanou šľahačkou. Naplnené oblievame čokoládovou polevou. Dobrú chuť🙂