39 / 52
    Úžasná maličká maškrtka - Profiteroles

    Profiteroles
    65g hladkej múky
    150ml vody
    50g masla
    3 vajíčka
    trochu soli
    šľahačka
    vanilkový puding
    čokoládová poleva
    olej
    V hrnci rozpustíme vodu a maslo. Necháme zovrieť, pridáme múku. Miešame, kým sa cesto neodlepuje od stien hrnca. Cesto necháme vychladnut a postupne prišľaháme vajíčka - po jednom, aby sa cesto nezrazilo. Naplnime cukrárenské vrecko, potrieme plech na pecenie trosku olejom a vytáčame na plech guličky, z cesta by vám malo vyjsť približne 20 kúskov. Pečieme na teplote 220 stupnov asi 15 min. Vyberieme, keď sú sfarbené pekne do zlatova.
    Do upečených profiteroles urobíme dierky, tie naplníme plnkou - samozrejme môžme aj prekrojiť na polovicu a tak plniť. Plníme vychladnuté.
    Plníme vanilkovým pudingom zjemneným vyšľahanou šľahačkou. Naplnené oblievame čokoládovou polevou. Dobrú chuť🙂

    29. apr 2014

    @aduskatt teba by mali večer zakázať 🙂))) mnáááááááááááááááááááááám 🙂

    29. apr 2014

    @kessy11 a ved este nie je po 22,00 🙂))

    29. apr 2014

    @aduskatt ale je po 19,00 a to nám "plnoštíhlym" stačí 🙂 🙂 🙂 aby po vzhliadnutí takejto fotky vytiahli aspon nejakú horalku 🙂 🙂 🙂

    29. apr 2014

    @kessy11 tak si upec brownies z cervenou repou, to mas cokinu, ta je zdrava a cviklu - to je zdrave tiez a nemusis mat vycitky svedomia🙂)

    29. apr 2014

    to vypada skvele 🙂

    29. apr 2014

    @petkaally no ono to aj je skvele, ja milujem dezerty z odpalovaneho cesta a slahacku tiez 🙂))

    29. apr 2014

    @petkaally a dakujem 🙂

    29. apr 2014

    Idem vyskusat podla tvojho, tak dufam ze to zvladnu aj take nemehla ako som ja. 🙂
    Chcem sa opytat mozem pouzit spaldovu muku?

    8. máj 2014

    @gabika87 spaldovu nepouzivam, takze neviem, ak ma vlastnosti🙂)) ale myslim, ze asi tam nemas co pokazit🙂

    8. máj 2014

    @aduskatt drzi vodu, napr babovka je z nej taka vlhka 🙂. Ok tak v sobotu idem na to.

    8. máj 2014

    @aduskatt ahoj tak sa mi to vobec nepodarilo, zdvojnasobila som davky lebo som chcela toho viac, ale cesto som mala strasne tekute, sa to rozlievalo, a aj ked sa to upieklo, tak ri prekrajovani sa dolamali. Holt nie kazdemu je sudene vediet piect☹

    18. máj 2014

    @gabika87 to ma mrzi☹( pozerala som este pomery surovin, ci som neurobila ja chybu, ale nenasla som☹( Pripadne, nemala si nejake megavelke vajicka? aj ked ja vlastne pouzivam velkost M

    18. máj 2014

    @aduskatt domace, tak velkost hociaka 🙂 neva ja sa nevzdam, este raz to niekedy skusim

    18. máj 2014

    @gabika87 Pripadne skus cesto z veternikov, tiez je tu🙂)) a napln ho ako Profiteroles🙂))

    18. máj 2014

    Mˇmám to by som si dala hneď ale dám si jogurt s vločkami ale asi v neďelu vyskúšam dúfam že sa mi to odpalované cesto podarí tak to voláme my doma.

    20. máj 2014

    Díky za recept! Právě je chladím v lednici 🙂

    25. máj 2014

    @lochmar za malicko🙂))

    25. máj 2014