@aduskatt mohla by som poprosiť cely recept na tu úžasnú tortu s jahodami?
@katkakostkova no, to mozes, ale keby som si ja pamatalA🙂)))) cokoladovy korpus, v Receptoch je na mramorak, takze v pohode moze byt aj ten, pokvapkany jahodovou stavou, táto plnka, v nej kusky jahod a okolo torty je cokotransfer, posledna vrhcna vrstva je parizska slahacka, v nej popichane cerstve jahody a medzi ne ozdoby z cokolady🙂
môže sa na túto parížsku šľahačku naťahovať fondán?
ďakujem
Mozem sa spytat, stuzovac tam netreba davat? Vyslaha sa to aj tak? 🙂 Dakujem
@aduskatt aaaa ďakujem našla som 🙂 - a ešte sa spýtam tento recept mi vyjde na kolko? - myslím akú veľkú tortu?
cca tak 18 cm priemer 2x plnena, ak chceš priemer 24, urob dve šľahačky a tri čokolády🙂
@aduskatt noo ale teda poprosím poradiť - ja nebudem robiť kruh ale obdĺžnik - 28,5 x 34 cm - a plniť chcem 2x - kolko mi bude treba???
zo štyroch šľahačiek by som robila, tomu prispôsob čokoládu, ak dáš aj trošku viac, nevadí
@aduskatt čiže 4 x 250ml šľahačky a 4x150g čokolády? - a môžem naraz variť alebo radšej na dvakrát???
@filipkosaska nezabudni aj cukor🙂))
ja to varím naraz
@aduskatt a cca kolko??
@filipkosaska podla chuti, netusim, dávam od oka, ked je pre deti, tak viac, keĎ je pre dospelých tak menej...tiež záleží, či dávaš sladké ovocie k tomu, alebo kyslé..
@aduskatt banán chcem dávať - tak približne cca napr. kolko lyžičiek dať
@filipkosaska ochutnaj🙂))) ale asi dve na jednu smotanu, ale závisí aj od čokolády, lebo čím vyšší podiel kakaovej hmoty, tým je horkejšia
@aduskatt a ešte otázočka - máte nejaký dobrý receptík na orechový korpus?
@filipkosaska mám🙂
@aduskatt ešte otázočka - na ten krém - idem teraz robiť 🙂 - a potom zajtra pri tom šľahaní použiť aj stužovač?
@filipkosaska podľa potreby, ja nepoužívam
A ja sa este oytam..udrzi korpus? Krem urcite...ale toto? Dakujem.
@vladkaluckalukas nerozumiem otázke, neviem, čo sa pýtaš, Skús inak.
😂😂😂 skusim...chcem.plnit tortu...a ked na tu plnku polozim tretinu korpusu, ci je dost tuha ..bez stuzovaca..ze ho udrzi.
@vladkaluckalukas aháááááá, jasne🙂))) ja tak robím bežne, ale ak sa bojíš, tak pri ruke môžeš mať čokoládový CremeOle a ak sa Ti bude zdať riedka, prisypať🙂))
Dakujeeeem. Nemam Ole.crem ..bude musiet byt dobra 😂😂😂.
@vladkaluckalukas držím palce🙂
@aduskatt
@vladkaluckalukas babulky takže kludne môže ísť tato plnka do torty medzi korpusy?
Uplne kludne 😊😊😊
u nas je parizska plnka najoblubenejsia. ja nedavam do nej vobec cukor. ked dam sladky korpus, dzem...tak vynikne jej uzasna chut. a najradsej ju kombinujem so salkovou plnkou.
@veronika_domenova ako pre koho, pre dospelých nezvyknem ani ja, ale pre deti, keĎ použijem čokinu tak 55% trochu sladím......
Do 250 ml smotany na šľahanie( čm tiučnejšia, tým lepšie) nalámeme 150 gramov čokolády. Čokoládu používam aspoň 45%. Podľa chuti môžme dosladiť. Pokojne použite kryštálový cukor, on sa roztopí v hrnci. Na miernom plameni za občasného miešania. Zmes rozpustíme, minútku prevaríme. Po miernom ochladnutí dáme do chladničky. V chladničke necháme aspoň odem hodín. Ihneď po vytiahnutí z chladničky vyšľaháme. Šľaháme v tej istej nádobe, v ktorej bola zmes v chladničke.