Potrebujeme: Na korpus: 250 g sušienok - napriklad Esíčka, piškóta, maslové sušienky 120 g rozpusteného masla Na plnku: 500 g mascarpone 250 g tvrohu 250 g práškového cukru - nič sa nestane, ak ho dáte trochu menej🙂 200 g kyslej smotany 1 vanilkový cukor 3 celé vajíčka 1 žľtok citrónová kôra
Keď máme všetky suroviny, môžme sa pustiť do práce. Sušienky rozdrvíme, pokojne valčekom na cesto tĺcť, čo sa do nich zmestí, takže fajn na odreagovanie, keď vás deti vytočia🙂) zmiešame s rozpusteným maslom. túto zmes rozprestrieme na dno vymastenej formy, boky urobíme trošku vyvýšené, bude to krajšie vyzerať na tanieri. Korpus pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút. Samozrejme kdá rúra pečie inak, tak to rešpektujme🙂 Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vymiešame si mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme cukor, premiešame, po jednom pridávame vajíčka, miešame, kým sa zmes dobre nespojí - vajíčka radšej pridávajte po jednom. Nakoniec pridáme trosku citrónovej kôry. Okraje formy vymastíme maslom. Hmotu vylejeme na sušienkový korpus a necháme 5 minút postáť. Pečieme cca hodinku na 160 stupňoch, je fajn použiť vodný kúpeľ - teda na spodok rúry dať plech s vodou. KeĎ cheescake "napuchne" v rúre, je to znamenie, že o chvíľu bude upečený, vytiahneme z rúry plech s vodou a koláč necháme ešte cca 5 minút zapiecť. Rúru vyppneme, otvoríme dvierka a necháme koláč v rúre chladnúť pozvoľna ešte tak hodinku-dve. Koláč spľasne - to je v poriadku🙂 Koláč nakoniec preložíme do chladničky. Servírovaniu sa medze nekladú - podávať môžme s čokoládou, rôznym ovocím,....
@aduskatt ja už som raz kedysi skúšala a bol o ničom spodok sa mi rozpadol :/ vôbec to nebol cheesecake, verím ze s tvojim podrobným popisom to bude lepšie ;) skúsim tie esicka, vtedy som robila z bebe keksov....
Potrebujeme:
Na korpus:
250 g sušienok - napriklad Esíčka, piškóta, maslové sušienky
120 g rozpusteného masla
Na plnku:
500 g mascarpone
250 g tvrohu
250 g práškového cukru - nič sa nestane, ak ho dáte trochu menej🙂
200 g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
3 celé vajíčka
1 žľtok
citrónová kôra
Keď máme všetky suroviny, môžme sa pustiť do práce.
Sušienky rozdrvíme, pokojne valčekom na cesto tĺcť, čo sa do nich zmestí, takže fajn na odreagovanie, keď vás deti vytočia🙂) zmiešame s rozpusteným maslom. túto zmes rozprestrieme na dno vymastenej formy, boky urobíme trošku vyvýšené, bude to krajšie vyzerať na tanieri. Korpus pečieme na 180 stupňoch cca 10 minút. Samozrejme kdá rúra pečie inak, tak to rešpektujme🙂 Po upečení necháme korpus vychladnúť. Vymiešame si mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu, pridáme cukor, premiešame, po jednom pridávame vajíčka, miešame, kým sa zmes dobre nespojí - vajíčka radšej pridávajte po jednom. Nakoniec pridáme trosku citrónovej kôry. Okraje formy vymastíme maslom. Hmotu vylejeme na sušienkový korpus a necháme 5 minút postáť. Pečieme cca hodinku na 160 stupňoch, je fajn použiť vodný kúpeľ - teda na spodok rúry dať plech s vodou. KeĎ cheescake "napuchne" v rúre, je to znamenie, že o chvíľu bude upečený, vytiahneme z rúry plech s vodou a koláč necháme ešte cca 5 minút zapiecť.
Rúru vyppneme, otvoríme dvierka a necháme koláč v rúre chladnúť pozvoľna ešte tak hodinku-dve. Koláč spľasne - to je v poriadku🙂
Koláč nakoniec preložíme do chladničky.
Servírovaniu sa medze nekladú - podávať môžme s čokoládou, rôznym ovocím,....