45 / 52
    Domáce veterníky z odpaľovaného cesta

    3 dl vody dať zovrieť do hrnca s 150 g hery, keď sa rozpustí, tak vmiešať 170 g múky a lyžička sódy bikarbony, v recepte je pôvodne polohrubá, ale s hladkou sú lepšie, miešať pokiaľ sa cesto neoddeľuje od stien hrnca, bude to taká hustá masa nalepená na varechu, nechať vychladnúť a zamixovať 4 vajcia mne sa osvedčil tyčový mixér, ale v pohode aj s klasika metličkami. Nastriekať na plech a piecť na 165 stupňov cca 45min až hodinu, záleží od rúry. Plnky: 1. 0,5l mlieka, puding extra vanilka,cukor, 2 vajíčka´-klasika pudingová, Pre prípad, že neviete postup: Do hrnca dať mlieko, pudingovy prasok, cukor a žľtka, uvariť a do horúceho zamiešať sneh z bielkov
    2.skaramelizovaný cukor zaliaty šľahačkou - po vychladení aspoň 12 hodín v chladničke vyšľahať, takže je fajn to robiť deň dopredu

    Postup plnenia veterníkov: upečené cesto prekrojíme, naplníme pudingovou plnkou, na to dáme karamelovú šľahačku a priklopíme druhú časť namočenú v poleve
    poleva: skaramelizovaný cukor, zaliať trochou vody, a vmiešavať práškový cukor, kým to nie je akurát husté a omáčať.Samozrejme, kto má radšej čokoládu, oblieva čokoládovou polevou. Ja som použila zrkadlovú striebornú polevu, má jemnú sladkocitrónovú chuť

    3. apr 2014

    ak smiem vediet kolko kusou ti z toho vide?

    3. apr 2014

    @sisa333333 z jednej davky okolo 12 ks

    3. apr 2014

    ahoj prosim ta kolko asi tak toho cukru mam dat skaramelizovat na tu slahacku?dakujem Ivana

    3. apr 2014

    @ivanka1987 ja som davala 4 polievkove lyzice

    3. apr 2014

    @ivanka1987 pozor, ked sa zalieva karamel slahackou, tak to strasne syci a bublinkuje, takze vyssi hrniec a najskor len trosku smotany naliat, ostatok doliat o par sekund, aby si to nenahanala po sporaku🙂

    3. apr 2014

    @aduskatt ano ano uz som tak nieco skusala viem ze to robi strasnu neplechu,dakujem pekne

    3. apr 2014

    @aduskatt raz som sa tak popalila ked som to zalievala tak mi vyprsklo na ruku je to fakt horuce no pojdem na to. Staci inak na to mnozstvo jedna slahacka?

    27. apr 2014

    @mamimilla ja som robila z dvoch a ostalo mi trochu, mam rada vela tej slahacky, z jednej by mi bolo malo, ale ak ma niekto rad menej, staci jedna.-)

    27. apr 2014

    @aduskatt ja mam doma nachystane aj tri 😀 ale dve v pohode stacia

    27. apr 2014

    @mamimilla tak to ano🙂

    27. apr 2014

    Palmarin a hera -je tam rozdiel? Idem dat druhy pokus 🙂

    31. máj 2014

    @gabika87 tak ja to robievam aj s maslom, takze podla mna je to v pohode🙂

    31. máj 2014

    Este som sa chcela spytat fakt sa pecu tak dlho?

    1. jún 2014

    @gabika87 zalezi podla toho, aku mas ruru, ale je to tak max 5 minut hore dole....

    1. jún 2014

    @aduskatt to pečenie ma zarazilo, lebo ja podľa receptu pečiem pri 220st. a tých 20 minút, sú pekné, vyskočia....

    25. feb 2015

    @mata02102010 ja mám vyskúšané toto a funguje, Ty zasa iné a funguje to tiež, takže zrejme obe verzie sú v poriadku🙂

    25. feb 2015

    @aduskatt tak asi áno, ja som napríklad aj čítala, že sa musia! krájať horúce...a potom som sa tu na MK dočítala, že sa majú krájať studené....vyskúšané oboje a funguje.....🙂)))

    25. feb 2015

    jasné, ja sa zariadim vždy podľa toho, koľko mám času, prípadne ako veľmi mi huba po tom piští🙂)))))

    25. feb 2015

    ako sa to to strieka na plecvh , piekla som vselico , kysnute zakusky ale toto odpalovane cesto som este nemala odvahu

    9. máj 2015

    @jankamin zo zdobiaceho vrecka

    9. máj 2015