ak smiem vediet kolko kusou ti z toho vide?
@sisa333333 z jednej davky okolo 12 ks
ahoj prosim ta kolko asi tak toho cukru mam dat skaramelizovat na tu slahacku?dakujem Ivana
@ivanka1987 ja som davala 4 polievkove lyzice
@ivanka1987 pozor, ked sa zalieva karamel slahackou, tak to strasne syci a bublinkuje, takze vyssi hrniec a najskor len trosku smotany naliat, ostatok doliat o par sekund, aby si to nenahanala po sporaku🙂
@aduskatt ano ano uz som tak nieco skusala viem ze to robi strasnu neplechu,dakujem pekne
Palmarin a hera -je tam rozdiel? Idem dat druhy pokus 🙂
Este som sa chcela spytat fakt sa pecu tak dlho?
@aduskatt to pečenie ma zarazilo, lebo ja podľa receptu pečiem pri 220st. a tých 20 minút, sú pekné, vyskočia....
@mata02102010 ja mám vyskúšané toto a funguje, Ty zasa iné a funguje to tiež, takže zrejme obe verzie sú v poriadku🙂
@aduskatt tak asi áno, ja som napríklad aj čítala, že sa musia! krájať horúce...a potom som sa tu na MK dočítala, že sa majú krájať studené....vyskúšané oboje a funguje.....🙂)))
jasné, ja sa zariadim vždy podľa toho, koľko mám času, prípadne ako veľmi mi huba po tom piští🙂)))))
ako sa to to strieka na plecvh , piekla som vselico , kysnute zakusky ale toto odpalovane cesto som este nemala odvahu
3 dl vody dať zovrieť do hrnca s 150 g hery, keď sa rozpustí, tak vmiešať 170 g múky a lyžička sódy bikarbony, v recepte je pôvodne polohrubá, ale s hladkou sú lepšie, miešať pokiaľ sa cesto neoddeľuje od stien hrnca, bude to taká hustá masa nalepená na varechu, nechať vychladnúť a zamixovať 4 vajcia mne sa osvedčil tyčový mixér, ale v pohode aj s klasika metličkami. Nastriekať na plech a piecť na 165 stupňov cca 45min až hodinu, záleží od rúry. Plnky: 1. 0,5l mlieka, puding extra vanilka,cukor, 2 vajíčka´-klasika pudingová, Pre prípad, že neviete postup: Do hrnca dať mlieko, pudingovy prasok, cukor a žľtka, uvariť a do horúceho zamiešať sneh z bielkov
2.skaramelizovaný cukor zaliaty šľahačkou - po vychladení aspoň 12 hodín v chladničke vyšľahať, takže je fajn to robiť deň dopredu
Postup plnenia veterníkov: upečené cesto prekrojíme, naplníme pudingovou plnkou, na to dáme karamelovú šľahačku a priklopíme druhú časť namočenú v poleve
poleva: skaramelizovaný cukor, zaliať trochou vody, a vmiešavať práškový cukor, kým to nie je akurát husté a omáčať.Samozrejme, kto má radšej čokoládu, oblieva čokoládovou polevou. Ja som použila zrkadlovú striebornú polevu, má jemnú sladkocitrónovú chuť