v najblizsej dobe veru vyskusam... mnamka 🙂
uz sa zalizujem za usami 🙂
Mňam, tak toto urobím hneď zajtra, musím kúpiť smotanu.
@aslana alebo teda skus zmenit postup, ze do rastlinnej das cukor a vanilkove zrniecka, len to zohrejes tak, aby sa cukor rozpustil a potom tam das napucanu zelatinu a tiez zohrievat len kym sa nerozpusti.......osobne si myslim, ze sa prevara najma pre predlzenie trvanlivosti slahacky, ale tento dezert nema dlhu zivotnost🙂)))))
vynikajuce, my ju lubime aj s bielou cokoladou rozpustenou v slahacke 🙂
Panna Cotta
300 ml smotany na šľahanie - čím tučnejšia, tým lepšie, 100 gramov cukru, 2 plátky želatiny, 1 vanilkový struk ,jahody, maliny, karamelový toping
POSTUP PRÍPRAVY
Želatinu namočíme do studenej vody, do hrnca dáme šľahačku, cukor a vanilkové zrniečka a vydlabaný lusk,pomaly privedieme k varu. Vyžmýkame želatinu, pridáme ju do hrnca a miešame kým sa nerozpustí. Zmes nalejeme do nádobiek, dáme do chladničky na 3 hodiny, potom vyklopíme na tanier, pridáme ovocie, prípadne karamel, alebo inú dekoráciu. Ako nádobky celkom dobre poslúžia nádobky od jogurtov🙂