2 / 24
    adri266
    autor

    Na nete som zhanala cislo na prepravnu zdravotnu sluzbu a nasla som taku, ktora prevaza pacientov zdarma, teda je to hradene cez poistovnu. Termin nam povedali velmi skoro rano, lebo viezli pacientku az do BA.
    Piatok: V den D som vstala o 2:30, budila ostatných o 3. 3:10 už bolo auto pred domom. Do Žiliny sme dosli uz o 6:00. Najprv sme cakali v suteréne hlavnej budovy, potom nas zavolali na ortopédiu a cakali sme v dennej miestnosti do pol 9, potom presun na izbu. Dceru vysetril lekar a manzela poslali domov. Že na RTG ho netreba. Mala som zlost, lebo som sa viackrat pytala, ci je naozaj potrebne, aby sme boli pritomni obaja. Izba je dvojlozkova, ale bez wc a bez sprchy. Je tam stol, TV.
    Prišiel fyzioterapeut vysvetliť, ako bude po operacii vstávať z postele. Potom sme sli na RTG do inej budovy. Tam ležala v komplikovanej polohe v tvare mesiaca, ci C, nohy mala vykrutene do jednej strany a ruky nad hlavou do tej istej strany. Kedze je dcera dost velka, zvladla si udrzat ruky sama, ja som jej drzala nohy. Z toho napatia ma zacala boliet hlava. Obed bol ok, ale ja som nezvladala jest, dcera zjedla všetko. Poobede este raz na RTG, lekar chcel este nieco pozriet a brali krv. Na izbe, kde nas dali, robili udrzbari pracu s kablami, smiali sme sa, ze Pat a Mat. Večer učia umyť zuby a cikať po leziacky. Ide to. Spat o 8:30.

    30. mar 2023