... na 3 – 4 porcie: tekvicové pyré z 250g hokkaido tekvice 150g syra – najlepšie mix rôznych (napr. feta, údená parenica, eidam) 100g polohrubej múky 2 vajíčka 1 ČL kypriaceho prášku čerstvý rozmarín (alebo iné obľúbené bylinky) ¼ ČL škorice, štipka muškátového orieška soľ + korenie olej
tekvicové pyré zmiešame s najemno nastrúhanými syrmi, múkou, vajíčkami a kypriacim práškom. ochutíme nasekaným rozmarínom, škoricou, muškátovým orieškom, soľou a korením a necháme cca. 5 – 10 minút odležať. potom z hmoty smažíme na malom množstve oleja placky, z oboch strán cca. minútu až dve dozlata. podávame napr. s tzatziky, alebo s jogurtovým dressingom a zeleninovým šalátom.
...
na 3 – 4 porcie:
tekvicové pyré z 250g hokkaido tekvice
150g syra – najlepšie mix rôznych (napr. feta, údená parenica, eidam)
100g polohrubej múky
2 vajíčka
1 ČL kypriaceho prášku
čerstvý rozmarín (alebo iné obľúbené bylinky)
¼ ČL škorice, štipka muškátového orieška
soľ + korenie
olej
tekvicové pyré zmiešame s najemno nastrúhanými syrmi, múkou, vajíčkami a kypriacim práškom. ochutíme nasekaným rozmarínom, škoricou, muškátovým orieškom, soľou a korením a necháme cca. 5 – 10 minút odležať. potom z hmoty smažíme na malom množstve oleja placky, z oboch strán cca. minútu až dve dozlata. podávame napr. s tzatziky, alebo s jogurtovým dressingom a zeleninovým šalátom.