400g zemiakov nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. zvyšných 100g zemiakov postrúhame najemno. uvarené zemiaky popučíme a pridáme nastrúhané surové zemiaky, múku, vajíčko, bylinky, soľ a korenie. ručne vymiešame husté cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou oleja. obložíme podľa chuti (ja som použila na kolieska nakrájané paradajky a skaramelizovanú jarnú cibuľku) a pečieme pri 200C cca. 30 minút. potom posypeme syrom (eidam, gouda, feta, niva...) a dopečieme cca. 10 – 15 minút dozlata.
...
na 3 – 4 porcie:
500g zemiakov (hmotnosť po ošúpaní)
150g polohrubej múky
1 vajce
sušené bylinky (oregano, provesnálske...)
soľ + korenie
olej
400g zemiakov nakrájame na kúsky a uvaríme v osolenej vode domäkka. zvyšných 100g zemiakov postrúhame najemno. uvarené zemiaky popučíme a pridáme nastrúhané surové zemiaky, múku, vajíčko, bylinky, soľ a korenie. ručne vymiešame husté cesto, ktoré rovnomerne rozotrieme na veľký plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou oleja. obložíme podľa chuti (ja som použila na kolieska nakrájané paradajky a skaramelizovanú jarnú cibuľku) a pečieme pri 200C cca. 30 minút. potom posypeme syrom (eidam, gouda, feta, niva...) a dopečieme cca. 10 – 15 minút dozlata.