z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame kyslú smotanu / jogurt, cottage, nastrúhaný syr a vajíčka. ochutíme nasekanými bylinkami, soľou a korením. na predpečené cesto rovnomerne rozložíme nakrájanú cukinu a zalejeme smotanovo – syrovou zmesou. pokladieme olivami a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.
...
110g ovsenej múky
110g hladkej múky
2 malé / 1 veľké vajce
1 stredná mrkva (cca. 100 – 120g)
6 PL (30g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli
300 – 350g cukiny
70g čiernych olív
200g kyslej smotany / smotanového jogurtu (10%)
200g cottage cheese
50g parmezánu / cheddaru
2 väčšie vajcia
veľká hrsť čerstvých byliniek (tymián, oregano, petržlen, pažítka...)
soľ + korenie
z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame kyslú smotanu / jogurt, cottage, nastrúhaný syr a vajíčka. ochutíme nasekanými bylinkami, soľou a korením. na predpečené cesto rovnomerne rozložíme nakrájanú cukinu a zalejeme smotanovo – syrovou zmesou. pokladieme olivami a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.