... na 3 – 4 porcie: 240g batátového pyré* 240g cíceru (1 konzerva) cca. 100g cícerovej / pšeničnej hladkej múky cesnak, rímsky kmín, mletý koriander soľ + korenie
batátové pyré, scedený cícer a všetky koreniny rozmixujeme dohladka. v prípade potreby pridáme nálev z cícerovej konzervy. vmiešame múku a hmotu necháme min. 30 minút v chlade. potom z nej mokrými rukami tvarujeme guličky, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 220C cca. 30 minút dozlata.
*1 stredný batát pečieme pri 200C úplne domäkka. mierne vychladnutý ho ošúpeme a rozmixujeme na pyré
...
na 3 – 4 porcie:
240g batátového pyré*
240g cíceru (1 konzerva)
cca. 100g cícerovej / pšeničnej hladkej múky
cesnak, rímsky kmín, mletý koriander
soľ + korenie
batátové pyré, scedený cícer a všetky koreniny rozmixujeme dohladka. v prípade potreby pridáme nálev z cícerovej konzervy. vmiešame múku a hmotu necháme min. 30 minút v chlade. potom z nej mokrými rukami tvarujeme guličky, ktoré pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 220C cca. 30 minút dozlata.
*1 stredný batát pečieme pri 200C úplne domäkka. mierne vychladnutý ho ošúpeme a rozmixujeme na pyré