... na 4 porcie: 1 kg zemiakov 2 malé vajcia 50 – 60g polohrubej múky 100g eidamu / goudy 600g kyslej kapusty 1 veľká cibuľa mletá / celá rasca olej; soľ + korenie
zemiaky uvaríme v šupke domäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. potom ich roztlačíme na kašu, pridáme vajíčka, múku, najemno nastrúhaný syr a soľ. z hmoty tvarujeme na plech s papierom na pečenie guľky, ktoré pečieme pri 200C cca. 30 – 40 minút dozlata. v polovici pečenia obrátime.
cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja mierne dozlata. kapustu premyjeme a pridáme k cibuli. ochutíme rascou a korením a za občasného podlievania vodou podusíme do polomäkka. podávame so zemiakovými guľkami, môžeme posypať ďalšou smaženou cibuľkou.
...
na 4 porcie:
1 kg zemiakov
2 malé vajcia
50 – 60g polohrubej múky
100g eidamu / goudy
600g kyslej kapusty
1 veľká cibuľa
mletá / celá rasca
olej; soľ + korenie
zemiaky uvaríme v šupke domäkka, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. potom ich roztlačíme na kašu, pridáme vajíčka, múku, najemno nastrúhaný syr a soľ. z hmoty tvarujeme na plech s papierom na pečenie guľky, ktoré pečieme pri 200C cca. 30 – 40 minút dozlata. v polovici pečenia obrátime.
cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja mierne dozlata. kapustu premyjeme a pridáme k cibuli. ochutíme rascou a korením a za občasného podlievania vodou podusíme do polomäkka. podávame so zemiakovými guľkami, môžeme posypať ďalšou smaženou cibuľkou.