nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme pretlak a krátko opražíme, potom pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou. varíme kým nie je šošovica takmer rozvarená, v prípade potreby dolievame vodu. osolíme, okoreníme a necháme v chlade rozležať.
z múky, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme mierne lepivé cesto, ktoré necháme min. 30 minút v chlade. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na cca. 3 – 5 mm hrubú placku. opekáme nasucho na rozpálenej panvici z každej strany cca. 1 – 2 minúty do zlata. podávame potreté šošovicovým tatarákom a posypané rozdrobenou fetou a nasekanými bylinkami.
...
na 4 porcie:
150g červenej šošovice
1 stredná cibuľa
50g paradajkového pretlaku
olivový olej
soľ + korenie
petržlenová vňať + pažítka
100 – 150g fety
200 – 220g hladkej múky
200g bieleho smotanového jogurtu
2 PL olivového oleja
2 ČL kypriaceho prášku
1 ČL soli
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme pretlak a krátko opražíme, potom pridáme prepláchnutú šošovicu a zalejeme vodou. varíme kým nie je šošovica takmer rozvarená, v prípade potreby dolievame vodu. osolíme, okoreníme a necháme v chlade rozležať.
z múky, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme mierne lepivé cesto, ktoré necháme min. 30 minút v chlade. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na cca. 3 – 5 mm hrubú placku. opekáme nasucho na rozpálenej panvici z každej strany cca. 1 – 2 minúty do zlata. podávame potreté šošovicovým tatarákom a posypané rozdrobenou fetou a nasekanými bylinkami.