tofu nakrájame na kocky a marinujeme v zmesi sójovej omáčky, oleja, ryžového octu a javorového sirupu min. 4 hodiny. ružičkový kel očistíme a ružičky nakrájame podľa veľkosti buď na polovice, alebo na štvrtky. potom ich opečieme na oleji dozlata, vmiešame sweet chilli omáčku a podlejeme trochou vody, ktorú. necháme odpariť. tofu scedíme a opečieme dozlata. podávame s kelom, jasmínovou / basmati ryžou, posypané sezamom a preliate marinádou z tofu.
...
na 2 porcie:
300g ružičkového kelu
180g tofu
1 PL sójovej omáčky
1 PL sezamového / arašidového oleja (+ na opekanie)
1 PL ryžového octu
1 PL javorového sirupu
2 PL sweet chilli omáčky
sezam
tofu nakrájame na kocky a marinujeme v zmesi sójovej omáčky, oleja, ryžového octu a javorového sirupu min. 4 hodiny. ružičkový kel očistíme a ružičky nakrájame podľa veľkosti buď na polovice, alebo na štvrtky. potom ich opečieme na oleji dozlata, vmiešame sweet chilli omáčku a podlejeme trochou vody, ktorú. necháme odpariť. tofu scedíme a opečieme dozlata. podávame s kelom, jasmínovou / basmati ryžou, posypané sezamom a preliate marinádou z tofu.