z múky, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku, sódy, soli a teplej vody (cca. 0,5 - 1 dcl) vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na čo najtenšie placky, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. pokladieme plátkami hrušky a posypeme rozdrobenou nivou. pečieme pri 200C cca. 10 - 15 minút dozlata.
...
na 2 porcie:
150g hladkej múky
50g bieleho jogurtu / acidka / kefíru
1 PL olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku + 1 PL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
2 hrušky
75g nivy / gorgonzoly
z múky, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku, sódy, soli a teplej vody (cca. 0,5 - 1 dcl) vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na čo najtenšie placky, ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. pokladieme plátkami hrušky a posypeme rozdrobenou nivou. pečieme pri 200C cca. 10 - 15 minút dozlata.