8 / 214
    tvarohovo - bryndzový quiche so špargľou
    adkat13
    autor

    ...
    100g ovsenej / polohrubej múky
    100g hladkej múky
    150g tvarohu v kocke / hrudkového
    50g bieleho smotanového jogurtu (10%)
    5 PL (25g) olivového oleja
    1 ČL kypriaceho prášku
    ½ ČL soli

    300 – 400g zelenej špargle
    125 bryndze
    100g tvarohu v kocke / hrudkového
    100g bieleho smotanového jogurtu (10%)
    2 vajcia
    1 ČL kurkumy
    soľ + korenie

    z oboch múk, tvaroh, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 15 minút. vymiešame bryndzu, tvaroh, jogurt a vajíčka. ochutíme kurkumou, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať). zalejeme bryndzovo – tvarohovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.

    29. máj 2020

    vďaka za inšpiráciu....mňam, hneď si urobím, pridám aj medvedí cesnak 🙂

    29. máj 2020
    adkat13
    autor

    @megika1 fiha, kde ešte rastie medvedi cesnak? u nás je už dávno po ňom ☹

    29. máj 2020

    @adkat13 pozri môj album domáci supermarket,robím pesto

    29. máj 2020