z oboch múk, tvaroh, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 15 minút. vymiešame bryndzu, tvaroh, jogurt a vajíčka. ochutíme kurkumou, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať). zalejeme bryndzovo – tvarohovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.
...
100g ovsenej / polohrubej múky
100g hladkej múky
150g tvarohu v kocke / hrudkového
50g bieleho smotanového jogurtu (10%)
5 PL (25g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli
300 – 400g zelenej špargle
125 bryndze
100g tvarohu v kocke / hrudkového
100g bieleho smotanového jogurtu (10%)
2 vajcia
1 ČL kurkumy
soľ + korenie
z oboch múk, tvaroh, jogurtu, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. 30 minút odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 15 minút. vymiešame bryndzu, tvaroh, jogurt a vajíčka. ochutíme kurkumou, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať). zalejeme bryndzovo – tvarohovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.