z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. zmiešame lučinu / kyslú smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a nahrubo nastrúhaný syr. ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a polovice cherry paradajok. zalejeme smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.
@josenka áno, je úžasný, som veľmi rada, že som ho objavila 🙂 skúšala som už veľa zdravsich receptov na cesto na quiche, ale toto jediné mi chutí viac, ako klasické maslové.
...
110g ovsenej múky
110g hladkej múky
2 malé / 1 veľké vajce
1 stredná mrkva (cca. 100 – 120g)
6 PL (30g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli
400g zelenej špargle
8 cherry paradajok
200g lučiny / kyslej smotany
100g smotany na varenie
2 väčšie vajcia
1 mozzarella / 60g tvrdého syra (eidam, gouda...)
muškátový oriešok, soľ + korenie
z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. zmiešame lučinu / kyslú smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a nahrubo nastrúhaný syr. ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a polovice cherry paradajok. zalejeme smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.