z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame bryndzu, kyslú smotanu / jogurt, smotanu na varenie a vajíčka. ochutíme soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a na kolieska nakrájanú cibuľu. zalejeme bryndzovo – smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.
@lucique29 je to špargľový quiche, tak to je ako keby si sa pýtala, čo môžeš použiť do čokoládovej torty namiesto čokolády 😀 ale do quichu sa dá dať v podstate akákoľvek zelenina - brokolica, pór...
...
110g ovsenej múky
110g hladkej múky
2 malé / 1 veľké vajce
1 stredná mrkva (cca. 100 – 120g)
6 PL (30g) olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL soli
400g zelenej špargle
1 červená cibuľa
125 bryndze
200g kyslej smotany / smotanového jogurtu (10%)
100g smotany na varenie
2 väčšie vajcia
soľ + korenie
z oboch múk, vajíčok, najemno nastrúhanej mrkvy, oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme v chlade min. hodinu odležať. potom ho prstami vtlačíme do veľkej koláčovej formy (s priemerom cca. 30 cm), vytiahneme aj okraje. predpečieme pri 190C 10 minút. vymiešame bryndzu, kyslú smotanu / jogurt, smotanu na varenie a vajíčka. ochutíme soľou a korením. na predpečené cesto rozložíme špargľu, z ktorej sme odrezali drevnaté konce (nie je potrebné predvárať, ani šúpať) a na kolieska nakrájanú cibuľu. zalejeme bryndzovo – smotanovou zmesou a pečieme cca. 35 – 40 minút dozlata. pred krájaním necháme aspoň 30 minút vychladnúť a spevnieť.