181 / 214
    ragú z koreňovej zeleniny s chrumkavým sezamovým tofu a pečenými zemiakmi
    Autor komentár zmazal
    Autor komentár zmazal
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    180g tofu (biele / údené)
    1 PL sójovej omáčky + 1 ČL sezamu + 1 ČL cukru + štipka chilli
    3 stredné zemiaky
    korenie na pečené zemiaky
    cca. 300g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, celer, príp. kaleráb) - stačia 2 druhy
    1 cibuľa
    100 ml smotany na varenie
    petržlenová vňať
    olivový olej
    soľ + korenie

    tofu nakrájame na kocky a necháme cez noc marinovať v zmesi sójovej omáčky, sezamu, cukru a 1 ČL oleja. zemiaky nakrájame na hranolky, premiešame s trochou oleja, korením na zemiaky a soľou a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 200C cca. 30 minút dozlata. cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu. opražíme dozlata, podlejeme cca. 150 ml vody, osolíme, okoreníme a varíme kým sa voda takmer úplne neodparí a zelenina nie je takmer mäkká. pridáme smotanu a povaríme do zhustnutia. odstavíme a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. tofu krátko opečieme na troche oleja dochrumkava a dohneda.

    28. jan 2020