hnedú šošovicu namočíme na niekoľko hodín (alebo cez noc) do studenej vody. potom ju uvaríme domäkka. tesne pred koncom pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. keď sú obe šošovice mäkké, odstavíme ich a dôkladne scedíme. necháme v hrnci vychladnúť a primiešame múku, vajíčka, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, soľ a korenie. z hmoty tvarujeme na plech s papierom na pečenie placky, ktoré pokvapakáme olivovým olejom a pečieme pri 180C cca. 30 minút dozlata. v polovici pečenia obrátime.
podávame so zeleninou a jogurtovo - cesnakovým dressingom, príp. s údenou rybou (makrela, losos...).
...
na 2 - 3 porcie (9 - 12 ks):
50g hnedej šošovice
50g červenej šošovice
100g múky
2 vajcia
2 - 3 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať / pažítka
olivový olej
soľ + korenie
hnedú šošovicu namočíme na niekoľko hodín (alebo cez noc) do studenej vody. potom ju uvaríme domäkka. tesne pred koncom pridáme prepláchnutú červenú šošovicu. keď sú obe šošovice mäkké, odstavíme ich a dôkladne scedíme. necháme v hrnci vychladnúť a primiešame múku, vajíčka, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, soľ a korenie. z hmoty tvarujeme na plech s papierom na pečenie placky, ktoré pokvapakáme olivovým olejom a pečieme pri 180C cca. 30 minút dozlata. v polovici pečenia obrátime.
podávame so zeleninou a jogurtovo - cesnakovým dressingom, príp. s údenou rybou (makrela, losos...).