211 / 214
    cviklovo - ricottové gnocchi
    Autor komentár zmazal
    adkat13
    autor

    ...
    200g cviklového pyré
    250g ricotty
    250g hladkej múky
    50g strúhaného parmezánu + na posypanie
    1 malé vajce
    1 ČL soli + korenie
    40 – 50g masla
    čerstvá šalvia / rozmarín
    .
    z cviklového pyré, ricotty, múky, parmezánu, vajíčka a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme min. hodinu (alebo aj cez noc) v chlade odležať. potom z neho tvarujeme gnocchi (alebo len jednoducho lyžičkou odoberáme kúsky), ktoré varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca. 1 – 2 minúty po vyplávaní na hladinu. gnocchi scedíme a premiešame s trochou masla, aby sa k sebe neprilepili. maslo rozpustíme vo veľkej panvici a opečieme na ňom šalviu / rozmarín spolu s gnocchmi. podávame preliate maslom z panvice, posypané ďalším parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením.

    23. okt 2019

    Mozem sa spytat ako urobit to cviklove pyre? Staci len mixnut uvarenu cviklu?

    29. okt 2019
    adkat13
    autor

    @aksniteb presne tak 🙂 uvarenu, alebo upecenu...

    29. okt 2019