... 200g cviklového pyré 250g ricotty 250g hladkej múky 50g strúhaného parmezánu + na posypanie 1 malé vajce 1 ČL soli + korenie 40 – 50g masla čerstvá šalvia / rozmarín . z cviklového pyré, ricotty, múky, parmezánu, vajíčka a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme min. hodinu (alebo aj cez noc) v chlade odležať. potom z neho tvarujeme gnocchi (alebo len jednoducho lyžičkou odoberáme kúsky), ktoré varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca. 1 – 2 minúty po vyplávaní na hladinu. gnocchi scedíme a premiešame s trochou masla, aby sa k sebe neprilepili. maslo rozpustíme vo veľkej panvici a opečieme na ňom šalviu / rozmarín spolu s gnocchmi. podávame preliate maslom z panvice, posypané ďalším parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením.
...
200g cviklového pyré
250g ricotty
250g hladkej múky
50g strúhaného parmezánu + na posypanie
1 malé vajce
1 ČL soli + korenie
40 – 50g masla
čerstvá šalvia / rozmarín
.
z cviklového pyré, ricotty, múky, parmezánu, vajíčka a soli vypracujeme lepivé cesto, ktoré necháme min. hodinu (alebo aj cez noc) v chlade odležať. potom z neho tvarujeme gnocchi (alebo len jednoducho lyžičkou odoberáme kúsky), ktoré varíme vo vriacej osolenej vode ešte cca. 1 – 2 minúty po vyplávaní na hladinu. gnocchi scedíme a premiešame s trochou masla, aby sa k sebe neprilepili. maslo rozpustíme vo veľkej panvici a opečieme na ňom šalviu / rozmarín spolu s gnocchmi. podávame preliate maslom z panvice, posypané ďalším parmezánom a čerstvo mletým čiernym korením.