96 / 214
    tofu so zeleninou a arašidovo - kokosovou omáčkou
    Autor komentár zmazal
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 porcie:
    2 x 180g tofu
    cca. 400 – 500g zeleniny, min. 3 – 4 druhy (brokolica, karfiol, mrkva, paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, zelené struky, šampióny...)
    ½ konzervy (200g) kokosového mlieka
    40 – 50g 100%-ného arašidového masla
    sušený mletý cesnak
    sušený mletý zázvor
    sójová omáčka
    olivový olej
    .
    každý kus tofu nakrájame na cca. 9 plátkov. zmiešame sójovú omáčku, cesnak a zázvor a tofu v tejto zmesi marinujeme min. hodinu, alebo do druhého dňa. potom ho opražíme na troche oleja z oboch strán dozlata. kokosové mlieko a arašidové maslo spolu povaríme kým sa maslo úplne nerozpustí a omáčka trochu nezhustne. ochutíme zvyšnou marinádou s tofu, prípadne ďalšou sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. zeleninu nakrájame na väčšie kusy a uvaríme takmer domäkka (karfiol, brokolica, mrkva, zelené struky), alebo opražíme dozlata (paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, šampióny). podávame s jazmínovou / basmati ryžou.

    9. júl 2019