... na 3 porcie: 2 x 180g tofu cca. 400 – 500g zeleniny, min. 3 – 4 druhy (brokolica, karfiol, mrkva, paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, zelené struky, šampióny...) ½ konzervy (200g) kokosového mlieka 40 – 50g 100%-ného arašidového masla sušený mletý cesnak sušený mletý zázvor sójová omáčka olivový olej . každý kus tofu nakrájame na cca. 9 plátkov. zmiešame sójovú omáčku, cesnak a zázvor a tofu v tejto zmesi marinujeme min. hodinu, alebo do druhého dňa. potom ho opražíme na troche oleja z oboch strán dozlata. kokosové mlieko a arašidové maslo spolu povaríme kým sa maslo úplne nerozpustí a omáčka trochu nezhustne. ochutíme zvyšnou marinádou s tofu, prípadne ďalšou sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. zeleninu nakrájame na väčšie kusy a uvaríme takmer domäkka (karfiol, brokolica, mrkva, zelené struky), alebo opražíme dozlata (paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, šampióny). podávame s jazmínovou / basmati ryžou.
...
na 3 porcie:
2 x 180g tofu
cca. 400 – 500g zeleniny, min. 3 – 4 druhy (brokolica, karfiol, mrkva, paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, zelené struky, šampióny...)
½ konzervy (200g) kokosového mlieka
40 – 50g 100%-ného arašidového masla
sušený mletý cesnak
sušený mletý zázvor
sójová omáčka
olivový olej
.
každý kus tofu nakrájame na cca. 9 plátkov. zmiešame sójovú omáčku, cesnak a zázvor a tofu v tejto zmesi marinujeme min. hodinu, alebo do druhého dňa. potom ho opražíme na troche oleja z oboch strán dozlata. kokosové mlieko a arašidové maslo spolu povaríme kým sa maslo úplne nerozpustí a omáčka trochu nezhustne. ochutíme zvyšnou marinádou s tofu, prípadne ďalšou sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. zeleninu nakrájame na väčšie kusy a uvaríme takmer domäkka (karfiol, brokolica, mrkva, zelené struky), alebo opražíme dozlata (paprika, pór, cukina, pekingská kapusta, šampióny). podávame s jazmínovou / basmati ryžou.