do každého zemiaku urobíme opatrne priečne zárezy cca. 2 mm od seba tak, aby sme zemiaky úplne neprekrojili. olej zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením a zemiaky ním potrieme. pečieme pri 210C cca. 45 minút dozlata a dochrumkava. maslo vymiešame s olejom, worcestrom a nasekanými bylinkami a odložíme do chladu. tvaroh zmiešame s cottagom, nadrobno nakrájanými reďkovkami a nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. zemiaky podávame s bylinkovým maslom a tvarohovo – cottagovým dipom.
...
na 2 porcie:
8 – 10 stredne veľkých nových zemiakov (cca. 600g)
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 – 2 PL olivového oleja
40g masla + 1 PL olivového oleja
hrsť čerstvých byliniek (petržlenka, oregano, tymián...)
2 ČL worcesterskej omáčky
150 – 200g jemného tvarohu
150 – 200g cottagu
zväzok reďkoviek
hrsť pažítky
soľ + korenie
do každého zemiaku urobíme opatrne priečne zárezy cca. 2 mm od seba tak, aby sme zemiaky úplne neprekrojili. olej zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením a zemiaky ním potrieme. pečieme pri 210C cca. 45 minút dozlata a dochrumkava. maslo vymiešame s olejom, worcestrom a nasekanými bylinkami a odložíme do chladu. tvaroh zmiešame s cottagom, nadrobno nakrájanými reďkovkami a nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. zemiaky podávame s bylinkovým maslom a tvarohovo – cottagovým dipom.