tofu nakrájame na kocky, premiešame s 2 PL sójovej omáčky a pečieme pri 200C cca. 15 minút dochrumkava. zelené struky osmažíme na troche oleja. soba rezance uvaríme domäkka. arašidové maslo, 2 PL sójovej omáčky, limetkovú šťavu, javorový sirup a pretlačený cesnak vymiešame metličkou dohladka. omáčku zriedime trochou vody a zmiešame s opečeným tofu a zelenými strukmi. podávame s rezancami, posypané nahrubo nasekanými arašidmi a pokvapkané limetkovou šťavou.
@lucique29 soba sú pohánkove rezance. ja ich kupujem v ázijskom týždni v lidli, ale určite majú aj v ázijských obchodíkoch a možno aj v zdravých výživách, bioobchodoch... chutilo to výborne, aj mužovi mäsožravcovi 😀
...
na 2 porcie:
80 – 100g rezancov soba
180g tofu (marinovaného, lahôdkového, údeného...)
200g strukov fazuľky / hrášku (aj mrazené)
1 hrsť arašidov
2 PL sójovej omáčky
olej (sezamový, arašidový, olivový...)
2 PL (40g) arašidového masla
2 PL sójovej omáčky
1 PL limetkovej šťavy
2 ČL javorového sirupu
1 strúčik cesnaku
tofu nakrájame na kocky, premiešame s 2 PL sójovej omáčky a pečieme pri 200C cca. 15 minút dochrumkava. zelené struky osmažíme na troche oleja. soba rezance uvaríme domäkka. arašidové maslo, 2 PL sójovej omáčky, limetkovú šťavu, javorový sirup a pretlačený cesnak vymiešame metličkou dohladka. omáčku zriedime trochou vody a zmiešame s opečeným tofu a zelenými strukmi. podávame s rezancami, posypané nahrubo nasekanými arašidmi a pokvapkané limetkovou šťavou.