94 / 214
    tofu s arašidovou omáčkou, zelenými fazuľkami a soba rezancami
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    80 – 100g rezancov soba
    180g tofu (marinovaného, lahôdkového, údeného...)
    200g strukov fazuľky / hrášku (aj mrazené)
    1 hrsť arašidov
    2 PL sójovej omáčky
    olej (sezamový, arašidový, olivový...)

    2 PL (40g) arašidového masla
    2 PL sójovej omáčky
    1 PL limetkovej šťavy
    2 ČL javorového sirupu
    1 strúčik cesnaku

    tofu nakrájame na kocky, premiešame s 2 PL sójovej omáčky a pečieme pri 200C cca. 15 minút dochrumkava. zelené struky osmažíme na troche oleja. soba rezance uvaríme domäkka. arašidové maslo, 2 PL sójovej omáčky, limetkovú šťavu, javorový sirup a pretlačený cesnak vymiešame metličkou dohladka. omáčku zriedime trochou vody a zmiešame s opečeným tofu a zelenými strukmi. podávame s rezancami, posypané nahrubo nasekanými arašidmi a pokvapkané limetkovou šťavou.

    13. dec 2018

    To su ake rezance soba kde ich mozem kupit? Vyzera to senzacne ako to chutilo?

    13. dec 2018
    adkat13
    autor

    @lucique29 soba sú pohánkove rezance. ja ich kupujem v ázijskom týždni v lidli, ale určite majú aj v ázijských obchodíkoch a možno aj v zdravých výživách, bioobchodoch...
    chutilo to výborne, aj mužovi mäsožravcovi 😀

    14. dec 2018