kokosové mlieko, arašidové maslo, karí pastu, sójovú omáčku, limetkovú šťavu a cukor rozmiešame a na miernom plameni varíme cca. 20 minút kým omáčke nezhustne a nestmavne. na troche oleja opečieme plátky cesnaku, plátky/štvrťky šampiónov a zelené struky. zľahka podlejeme vodou a necháme chvíľku podusiť. tofu nakrájame na 4 – 6 plátkov a opečieme na troche oleja dochrumkava. soba rezance uvaríme domäkka. zeleninu a rezance pridáme k omáčke, premiešame a podávame s chrumkavým tofu.
...
na 2 porcie:
60 – 100g rezancov soba
180g tofu (údeného, lahôdkového, marinovaného...)
200g šampiónov
200g strukov fazuľky / hrášku (aj mrazené)
2 strúčiky cesnaku
olej (sezamový, arašidový, olivový...)
200g hustého kokosového mlieka (½ konzervy)
1 – 2 PL arašidového masla
1 PL karí pasty
2 PL sójovej omáčky
2 PL limetkovej šťavy
1 ČL trstinového cukru
kokosové mlieko, arašidové maslo, karí pastu, sójovú omáčku, limetkovú šťavu a cukor rozmiešame a na miernom plameni varíme cca. 20 minút kým omáčke nezhustne a nestmavne. na troche oleja opečieme plátky cesnaku, plátky/štvrťky šampiónov a zelené struky. zľahka podlejeme vodou a necháme chvíľku podusiť. tofu nakrájame na 4 – 6 plátkov a opečieme na troche oleja dochrumkava. soba rezance uvaríme domäkka. zeleninu a rezance pridáme k omáčke, premiešame a podávame s chrumkavým tofu.