quinou/bulgur uvaríme vo vývare/vode domäkka (ak použijeme kuskus, len ho zalejeme vriacou tekutinou a prikrytý necháme vsiaknuť). tekvicu prepolíme a vydlabeme. pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200C 20 minút. cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme špenát, necháme chvíľu podusiť a odstavíme. pridáme uvarenú quinou, rozdrobenú fetu a bylinky. zmesou naplníme predpečené polovice tekvice a dopečieme ešte cca. 20 – 25 minút dozlata. chvíľku pred dopečením môžeme povrch posypať parmezánom a tekvicovými semienkami.
...
na 2 porcie:
1 menšia hokkaido tekvica
100g quinoi / bulguru / kuskusu
zeleninový vývar / voda
100g fety
70g mrazeného listového špenátu
1 stredná červená cibuľa
olivový olej
bylinky
soľ + korenie
príp. parmezán a tekvicové semienka
quinou/bulgur uvaríme vo vývare/vode domäkka (ak použijeme kuskus, len ho zalejeme vriacou tekutinou a prikrytý necháme vsiaknuť). tekvicu prepolíme a vydlabeme. pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200C 20 minút. cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme špenát, necháme chvíľu podusiť a odstavíme. pridáme uvarenú quinou, rozdrobenú fetu a bylinky. zmesou naplníme predpečené polovice tekvice a dopečieme ešte cca. 20 – 25 minút dozlata. chvíľku pred dopečením môžeme povrch posypať parmezánom a tekvicovými semienkami.