83 / 214
    tekvica plnená quinoou, špenátom a fetou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    1 menšia hokkaido tekvica
    100g quinoi / bulguru / kuskusu
    zeleninový vývar / voda
    100g fety
    70g mrazeného listového špenátu
    1 stredná červená cibuľa
    olivový olej
    bylinky
    soľ + korenie
    príp. parmezán a tekvicové semienka

    quinou/bulgur uvaríme vo vývare/vode domäkka (ak použijeme kuskus, len ho zalejeme vriacou tekutinou a prikrytý necháme vsiaknuť). tekvicu prepolíme a vydlabeme. pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200C 20 minút. cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme špenát, necháme chvíľu podusiť a odstavíme. pridáme uvarenú quinou, rozdrobenú fetu a bylinky. zmesou naplníme predpečené polovice tekvice a dopečieme ešte cca. 20 – 25 minút dozlata. chvíľku pred dopečením môžeme povrch posypať parmezánom a tekvicovými semienkami.

    27. nov 2018