... na 2 porcie: 1 – 2 balenia tofu (po 180g) 1 – 2 strúčiky cesnaku 2 PL sójovej omáčky po ½ ČL karí korenia a korenia piatich vôní
1 zväzok reďkoviek 2 – 3 jarné cibuľky 2 strúčiky cesnaku 1 chilli paprička (nemusí byť) malá hrsť arašidov (cca. 20g) 2 PL sójovej omáčky ½ ČL korenia piatich vôní biely a čierny sezam olivový olej
tofu nakrájame na väčšie kocky a zmiešame s roztlačeným cesnakom, sójovou omáčkou a koreninami. necháme marinovať niekoľko hodín, príp. cez noc. potom tofu opečieme na troche oleja zo všetkých strán dozlata. reďkovky nakrájame na štvrťky, bielu časť jarných cibuliek na kolieska. opekáme spolu na troche oleja cca. 2 minúty. pridáme plátky cesnaku, kolieska chilli papričky a arašidy. po ďalších 2 minútach pridáme sójovú omáčku a korenie piatich vôní a chvíľu podusíme. podávame s chrumkavým tofu a ryžovými rezancami / ryžou, posypané zelenou časťou jarných cibuliek a sezamom.
...
na 2 porcie:
1 – 2 balenia tofu (po 180g)
1 – 2 strúčiky cesnaku
2 PL sójovej omáčky
po ½ ČL karí korenia a korenia piatich vôní
1 zväzok reďkoviek
2 – 3 jarné cibuľky
2 strúčiky cesnaku
1 chilli paprička (nemusí byť)
malá hrsť arašidov (cca. 20g)
2 PL sójovej omáčky
½ ČL korenia piatich vôní
biely a čierny sezam
olivový olej
tofu nakrájame na väčšie kocky a zmiešame s roztlačeným cesnakom, sójovou omáčkou a koreninami. necháme marinovať niekoľko hodín, príp. cez noc. potom tofu opečieme na troche oleja zo všetkých strán dozlata.
reďkovky nakrájame na štvrťky, bielu časť jarných cibuliek na kolieska. opekáme spolu na troche oleja cca. 2 minúty. pridáme plátky cesnaku, kolieska chilli papričky a arašidy. po ďalších 2 minútach pridáme sójovú omáčku a korenie piatich vôní a chvíľu podusíme. podávame s chrumkavým tofu a ryžovými rezancami / ryžou, posypané zelenou časťou jarných cibuliek a sezamom.