137 / 214
    zeleninové placky, cviklový hummus, šalát tabbouleh
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 porcie:
    ZELENINOVÉ PLACKY
    120g cíceru (1/2 konzervy)
    160g mrazeného hrášku / mix zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica)
    cca. 40g múky
    1 vajce
    1 (červená) cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    koreniny (napr. po ½ ČL rímskej rasce a koriandru) / bylinky
    olivový olej
    soľ + korenie

    cícer a zeleninu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, múku, roztlačený cesnak, koreniny / bylinky, soľ a korenie. cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na troche oleja dosklovita a vmiešame k zmesi. vytvarujeme 9 menších / 6 väčších placiek, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 190C dozlata (cca. 20 minút z každej strany).

    CVIKLOVÝ HUMMUS
    1 stredná varená/ pečená cvikla (cca. 100g)
    120g cíceru (1/2 konzervy)
    3 PL olivového oleja
    2 PL tahini (sezamová pasta)
    1 – 2 strúčiky cesnaku
    po ½ ČL rímskej rasce a koriandru
    šťava zo ¼ citrónu
    soľ

    cviklu, cícer aj s cca. ½ nálevu, olej, tahini a roztlačený cesnak rozmixujeme dohladka. ochutíme rímskou rascou a koriandrom, citrónovou šťavou a soľou. podávame vychladené.

    ŠALÁT TABBOULEH
    70g bulguru (príp. quinoa / kuskus)
    1 veľká paradajka / 2 stredné
    1 stredná uhorka
    1 zväzok petržlenovej vňate
    ½ zväzku mäty
    citrónová šťava
    olivový olej
    soľ + korenie

    bulgur uvaríme v osolenej vode domäkka. necháme vychladnúť a pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, uhorku a nasekané bylinky. ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. podávame vychladené.

    6. jún 2018

    Taketo mozem ;)

    6. jún 2018