... na 3 porcie: ZELENINOVÉ PLACKY 120g cíceru (1/2 konzervy) 160g mrazeného hrášku / mix zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica) cca. 40g múky 1 vajce 1 (červená) cibuľa 2 strúčiky cesnaku koreniny (napr. po ½ ČL rímskej rasce a koriandru) / bylinky olivový olej soľ + korenie
cícer a zeleninu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, múku, roztlačený cesnak, koreniny / bylinky, soľ a korenie. cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na troche oleja dosklovita a vmiešame k zmesi. vytvarujeme 9 menších / 6 väčších placiek, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 190C dozlata (cca. 20 minút z každej strany).
CVIKLOVÝ HUMMUS 1 stredná varená/ pečená cvikla (cca. 100g) 120g cíceru (1/2 konzervy) 3 PL olivového oleja 2 PL tahini (sezamová pasta) 1 – 2 strúčiky cesnaku po ½ ČL rímskej rasce a koriandru šťava zo ¼ citrónu soľ
cviklu, cícer aj s cca. ½ nálevu, olej, tahini a roztlačený cesnak rozmixujeme dohladka. ochutíme rímskou rascou a koriandrom, citrónovou šťavou a soľou. podávame vychladené.
...
na 3 porcie:
ZELENINOVÉ PLACKY
120g cíceru (1/2 konzervy)
160g mrazeného hrášku / mix zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica)
cca. 40g múky
1 vajce
1 (červená) cibuľa
2 strúčiky cesnaku
koreniny (napr. po ½ ČL rímskej rasce a koriandru) / bylinky
olivový olej
soľ + korenie
cícer a zeleninu rozmixujeme dohladka. pridáme vajíčko, múku, roztlačený cesnak, koreniny / bylinky, soľ a korenie. cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na troche oleja dosklovita a vmiešame k zmesi. vytvarujeme 9 menších / 6 väčších placiek, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 190C dozlata (cca. 20 minút z každej strany).
CVIKLOVÝ HUMMUS
1 stredná varená/ pečená cvikla (cca. 100g)
120g cíceru (1/2 konzervy)
3 PL olivového oleja
2 PL tahini (sezamová pasta)
1 – 2 strúčiky cesnaku
po ½ ČL rímskej rasce a koriandru
šťava zo ¼ citrónu
soľ
cviklu, cícer aj s cca. ½ nálevu, olej, tahini a roztlačený cesnak rozmixujeme dohladka. ochutíme rímskou rascou a koriandrom, citrónovou šťavou a soľou. podávame vychladené.
ŠALÁT TABBOULEH
70g bulguru (príp. quinoa / kuskus)
1 veľká paradajka / 2 stredné
1 stredná uhorka
1 zväzok petržlenovej vňate
½ zväzku mäty
citrónová šťava
olivový olej
soľ + korenie
bulgur uvaríme v osolenej vode domäkka. necháme vychladnúť a pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, uhorku a nasekané bylinky. ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením. podávame vychladené.