Vyzerá to zaujímavo 🙂
Super, vdaka za tip, zajtra by som skusila, len nemam hlivu....cim ju nahradim?U nas ju v obchode nemaju....dakujem 👍
Super recept ako vždy😁 ja som ešte pridala nahrubo nastrúhane tofu údené a výsledok dokonalý
@beruska184 ďakujem 🙂
...
na 4 porcie:
1 konzerva fazule (príp. 250g varenej)
150 – 200g hlivy ustricovej
1 stredná cibuľa
80g ovsených vločiek
2 vajcia
50g slnečnicových semienok
20g lahôdkového droždia (nemusí byť) http://veganza.cz/index.php/zdrave-potraviny/38...
1 ČL sódy bikarbóny
2 strúčiky cesnaku
1 ČL sušených byliniek
olej; soľ + korenie
maslo + strúhanka
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na troche oleja dosklovita. pridáme nakrájanú hlivu, osolíme a pražíme domäkka. scedenú fazuľu , vločky a polovicu cibuľovo – hlivovej zmesi rozmixujeme na kašu. vmiešame zvyšok hlivovej zmesi, vajcia, slnečnicové semienka (trochu si môžeme nechať na posypanie), lahôdkové droždie, sódu, roztlačený cesnak, bylinky, soľ a korenie. zmes dáme do chlebíčkovej formy vymazanej maslom a vysypanej strúhankou. posypeme zvyšnými semienkami a pečieme pri 180C cca. 45 minút.
podávame napr. s varenými zemiakmi a jogurtovým dressingom.