cviklu rozmixujeme dohladka. ručne vmiešame vajíčko, múku a cca. 100 ml vody. osolíme, okoreníme a necháme min. 15 minút odležať. potom z cesta na miernom ohni smažíme lievance.
podávame napr. s lučinou ochutenou bylinkami (prípadne s kyslou smotanou, vymiešanou s akýmkoľvek mäkkým syrom – niva, feta, kozí...), s nasucho opraženými vlašskými orechami a zelenými listami (baby špenát, polníček, rukola...)
...
na 2 – 3 porcie (8 – 9 ks):
1 menšia cvikla (cca. 100g)
1 vajce
75g múky (pohánková, celozrnná, špaldová...)
olej, soľ + korenie
cviklu rozmixujeme dohladka. ručne vmiešame vajíčko, múku a cca. 100 ml vody. osolíme, okoreníme a necháme min. 15 minút odležať. potom z cesta na miernom ohni smažíme lievance.
podávame napr. s lučinou ochutenou bylinkami (prípadne s kyslou smotanou, vymiešanou s akýmkoľvek mäkkým syrom – niva, feta, kozí...), s nasucho opraženými vlašskými orechami a zelenými listami (baby špenát, polníček, rukola...)