... na 2 porcie: ½ menšieho karfiolu (400g) ½ konzervy krájaných paradajok (200g) 70g červenej šošovice 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku po 1 ČL horčičných semienok, rímskeho kmínu, mletého koriandru a zázvoru citrónová šťava olivový olej; soľ + korenie
karfiol rozoberieme na ružičky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 15 – 20 minút dozlata. všetky koreniny opečieme na oleji, kým nezačnú voňať. pridáme cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme domäkka. pridáme paradajky, šošovicu, cca. 2 dcl vody, osolíme a okoreníme. varíme na miernom plameni cca. 20 minút, kým šošovica nezmäkne a nezačne sa rozpadávať. vmiešame pečený karfiol a ešte 2 - 3 minúty spolu povaríme. ochutíme citrónovou šťavou a podávame s domácim naanom.
DOMÁCI NAAN: 90g hladkej múky 45 ml bieleho jogurtu / acidka / kefíru 1 PL olivového oleja 1 ČL kypriaceho prášku ½ ČL cukru ½ ČL soli + maslo a cesnak (na potretie)
zo všetkých surovín (okrem masla a cesnaku) vymiesime hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme natenko do tvaru slzy/trojuholníka. naan opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici z každej strany cca. 1,5 minúty, alebo pečieme v rúre na predhriatom plechu pri 200C a funkcii gril, z každej strany cca. 1 minútu. ešte horúci potrieme zmesou rozpusteného masla a roztlačeného cesnaku a ihneď podávame.
...
na 2 porcie:
½ menšieho karfiolu (400g)
½ konzervy krájaných paradajok (200g)
70g červenej šošovice
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
po 1 ČL horčičných semienok, rímskeho kmínu, mletého koriandru a zázvoru
citrónová šťava
olivový olej; soľ + korenie
karfiol rozoberieme na ružičky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 15 – 20 minút dozlata. všetky koreniny opečieme na oleji, kým nezačnú voňať. pridáme cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme domäkka. pridáme paradajky, šošovicu, cca. 2 dcl vody, osolíme a okoreníme. varíme na miernom plameni cca. 20 minút, kým šošovica nezmäkne a nezačne sa rozpadávať. vmiešame pečený karfiol a ešte 2 - 3 minúty spolu povaríme. ochutíme citrónovou šťavou a podávame s domácim naanom.
DOMÁCI NAAN:
90g hladkej múky
45 ml bieleho jogurtu / acidka / kefíru
1 PL olivového oleja
1 ČL kypriaceho prášku
½ ČL cukru
½ ČL soli
+ maslo a cesnak (na potretie)
zo všetkých surovín (okrem masla a cesnaku) vymiesime hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme natenko do tvaru slzy/trojuholníka. naan opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici z každej strany cca. 1,5 minúty, alebo pečieme v rúre na predhriatom plechu pri 200C a funkcii gril, z každej strany cca. 1 minútu. ešte horúci potrieme zmesou rozpusteného masla a roztlačeného cesnaku a ihneď podávame.