191 / 214
    dhál z červenej šošovice a pečeného karfiolu & domáci naan
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    ½ menšieho karfiolu (400g)
    ½ konzervy krájaných paradajok (200g)
    70g červenej šošovice
    1 cibuľa
    3 strúčiky cesnaku
    po 1 ČL horčičných semienok, rímskeho kmínu, mletého koriandru a zázvoru
    citrónová šťava
    olivový olej; soľ + korenie

    karfiol rozoberieme na ružičky, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C cca. 15 – 20 minút dozlata. všetky koreniny opečieme na oleji, kým nezačnú voňať. pridáme cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme domäkka. pridáme paradajky, šošovicu, cca. 2 dcl vody, osolíme a okoreníme. varíme na miernom plameni cca. 20 minút, kým šošovica nezmäkne a nezačne sa rozpadávať. vmiešame pečený karfiol a ešte 2 - 3 minúty spolu povaríme. ochutíme citrónovou šťavou a podávame s domácim naanom.

    DOMÁCI NAAN:
    90g hladkej múky
    45 ml bieleho jogurtu / acidka / kefíru
    1 PL olivového oleja
    1 ČL kypriaceho prášku
    ½ ČL cukru
    ½ ČL soli
    + maslo a cesnak (na potretie)

    zo všetkých surovín (okrem masla a cesnaku) vymiesime hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme natenko do tvaru slzy/trojuholníka. naan opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici z každej strany cca. 1,5 minúty, alebo pečieme v rúre na predhriatom plechu pri 200C a funkcii gril, z každej strany cca. 1 minútu. ešte horúci potrieme zmesou rozpusteného masla a roztlačeného cesnaku a ihneď podávame.

    28. nov 2017