z mlieka, múky a vajíčka urobíme palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať. hlavičky kelu nakrájame na polovice, alebo štvrťky (podľa veľkosti) a opečieme na oleji dozlata. pridáme na malé kocky nakrájané jablko, osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a 5 – 10 minút podusíme. vajíčka zmiešame s najemno nastrúhaným syrom a horčicou, osolíme a okoreníme. na panvicu potretú olejom dáme ¼ palacinkového cesta a opečieme palacinku. obrátime ju a potrieme ¼ vajíčkovo–syrovej zmesi (okraje vynecháme). do stredu dáme ¼ ružičkového kelu a okraje prehneme dovnútra tak, aby bolo náplň čiastočne vidieť. ešte chvíľu opekáme. rovnako pripravíme zvyšné tri palacinky.
spolu s kelom môžeme opiecť aj na kocky nakrájanú prerastenú slaninu.
...
na 4 porcie:
200 ml mlieka
100g múky
1 vajce
300g ružičkového kelu
1 väčšie jablko
2 vajcia
100g tvrdého syra (gouda, eidam, ementál...)
2 ČL dijonskej horčice
olivový olej
soľ + korenie
z mlieka, múky a vajíčka urobíme palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať. hlavičky kelu nakrájame na polovice, alebo štvrťky (podľa veľkosti) a opečieme na oleji dozlata. pridáme na malé kocky nakrájané jablko, osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a 5 – 10 minút podusíme. vajíčka zmiešame s najemno nastrúhaným syrom a horčicou, osolíme a okoreníme. na panvicu potretú olejom dáme ¼ palacinkového cesta a opečieme palacinku. obrátime ju a potrieme ¼ vajíčkovo–syrovej zmesi (okraje vynecháme). do stredu dáme ¼ ružičkového kelu a okraje prehneme dovnútra tak, aby bolo náplň čiastočne vidieť. ešte chvíľu opekáme. rovnako pripravíme zvyšné tri palacinky.
spolu s kelom môžeme opiecť aj na kocky nakrájanú prerastenú slaninu.