115 / 214
    palacinka s ružičkovým kelom
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 4 porcie:
    200 ml mlieka
    100g múky
    1 vajce
    300g ružičkového kelu
    1 väčšie jablko
    2 vajcia
    100g tvrdého syra (gouda, eidam, ementál...)
    2 ČL dijonskej horčice
    olivový olej
    soľ + korenie

    z mlieka, múky a vajíčka urobíme palacinkové cesto, ktoré necháme odpočívať. hlavičky kelu nakrájame na polovice, alebo štvrťky (podľa veľkosti) a opečieme na oleji dozlata. pridáme na malé kocky nakrájané jablko, osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a 5 – 10 minút podusíme. vajíčka zmiešame s najemno nastrúhaným syrom a horčicou, osolíme a okoreníme. na panvicu potretú olejom dáme ¼ palacinkového cesta a opečieme palacinku. obrátime ju a potrieme ¼ vajíčkovo–syrovej zmesi (okraje vynecháme). do stredu dáme ¼ ružičkového kelu a okraje prehneme dovnútra tak, aby bolo náplň čiastočne vidieť. ešte chvíľu opekáme. rovnako pripravíme zvyšné tri palacinky.

    spolu s kelom môžeme opiecť aj na kocky nakrájanú prerastenú slaninu.

    7. nov 2017