... na 2 porcie: 50g drobnej šošovice (beluga, puy...) 300 - 400g tekvice hokkaido 10 ks ružičkového kelu 1/4 menšieho karfiolu (nemusí byť) 1 červená cibuľa 2 strúčiky cesnaku 100g fety 2PL javorového sirupu po 1ČL rímskeho kmínu a mletého koriandru, príp. aj garam masala olivový olej soľ + korenie
šošovicu uvaríme domäkka a scedíme. na oleji opečieme všetky koreniny kým nezačnú voňať. pridáme plátky cesnaku, mesiačiky cibule, kocky tekvice, 1/2, alebo 1/4 kelu a ružičky karfiolu a všetko spolu dozlata opražíme. podlejeme cca. 2 dcl vody, osolíme, okoreníme a podusíme domäkka (cca. 10 - 15 minút). keď je zelenina mäkká, a voda takmer odparená, vmiešame šošovicu a javorový sirup. podávame posypané rozdrobenou fetou.
...
na 2 porcie:
50g drobnej šošovice (beluga, puy...)
300 - 400g tekvice hokkaido
10 ks ružičkového kelu
1/4 menšieho karfiolu (nemusí byť)
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100g fety
2PL javorového sirupu
po 1ČL rímskeho kmínu a mletého koriandru, príp. aj garam masala
olivový olej
soľ + korenie
šošovicu uvaríme domäkka a scedíme. na oleji opečieme všetky koreniny kým nezačnú voňať. pridáme plátky cesnaku, mesiačiky cibule, kocky tekvice, 1/2, alebo 1/4 kelu a ružičky karfiolu a všetko spolu dozlata opražíme. podlejeme cca. 2 dcl vody, osolíme, okoreníme a podusíme domäkka (cca. 10 - 15 minút). keď je zelenina mäkká, a voda takmer odparená, vmiešame šošovicu a javorový sirup. podávame posypané rozdrobenou fetou.