66 / 214
    jesenný šošovicový šalát s tekvicou, ružičkovým kelom a fetou
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 2 porcie:
    50g drobnej šošovice (beluga, puy...)
    300 - 400g tekvice hokkaido
    10 ks ružičkového kelu
    1/4 menšieho karfiolu (nemusí byť)
    1 červená cibuľa
    2 strúčiky cesnaku
    100g fety
    2PL javorového sirupu
    po 1ČL rímskeho kmínu a mletého koriandru, príp. aj garam masala
    olivový olej
    soľ + korenie

    šošovicu uvaríme domäkka a scedíme. na oleji opečieme všetky koreniny kým nezačnú voňať. pridáme plátky cesnaku, mesiačiky cibule, kocky tekvice, 1/2, alebo 1/4 kelu a ružičky karfiolu a všetko spolu dozlata opražíme. podlejeme cca. 2 dcl vody, osolíme, okoreníme a podusíme domäkka (cca. 10 - 15 minút). keď je zelenina mäkká, a voda takmer odparená, vmiešame šošovicu a javorový sirup. podávame posypané rozdrobenou fetou.

    2. nov 2017