... na 5 porcií (cca. 40 – 50 ks): 250g jemného tvarohu (v kocke) cca. 200g polohrubej múky 1 vajce 2 PL masla ½ ČL soli 300g hokkaido pyré* 2 strúčiky cesnaku soľ + korenie; muškátový oriešok
z tvarohu, múky, vajíčka, rozpusteného masla a soli vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. hokkaido pyré ochutíme pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom, soľou a korením. odležané cesto rozvaľkáme natenučko a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom cca. 7 – 8 cm, ktoré plníme tekvicovým pyré a dôkladne spájame vidličkou. varíme v osolenej vode pár minút (ešte cca. minútu po vyplávaní na povrch). podávame preliate maslom a posypané parmezánom a tekvicovými semienkami príp. syrom s modrou plesňou a nasucho opraženými vlašskými orechami. cesto sa dá plniť aj na sladko (napr. slivkovým lekvárom) a podávať posypané makom / orechami / tvarohom...
*hokkaido pyré pripravíme nasledovne: neošúpanú tekvicu rozpolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kusy, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C domäkka. vychladnutú tekvicu rozmixujeme dohladka. pyré sa dá skladovať v mrazničke.
...
na 5 porcií (cca. 40 – 50 ks):
250g jemného tvarohu (v kocke)
cca. 200g polohrubej múky
1 vajce
2 PL masla
½ ČL soli
300g hokkaido pyré*
2 strúčiky cesnaku
soľ + korenie; muškátový oriešok
z tvarohu, múky, vajíčka, rozpusteného masla a soli vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. hokkaido pyré ochutíme pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom, soľou a korením. odležané cesto rozvaľkáme natenučko a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom cca. 7 – 8 cm, ktoré plníme tekvicovým pyré a dôkladne spájame vidličkou. varíme v osolenej vode pár minút (ešte cca. minútu po vyplávaní na povrch).
podávame preliate maslom a posypané parmezánom a tekvicovými semienkami príp. syrom s modrou plesňou a nasucho opraženými vlašskými orechami.
cesto sa dá plniť aj na sladko (napr. slivkovým lekvárom) a podávať posypané makom / orechami / tvarohom...
*hokkaido pyré pripravíme nasledovne: neošúpanú tekvicu rozpolíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kusy, ktoré pokvapkáme olejom a pečieme pri 200C domäkka. vychladnutú tekvicu rozmixujeme dohladka. pyré sa dá skladovať v mrazničke.