33 / 214
    jogurtová pizza z panvice s nektárinkou a gorgonzolou
    adkat13
    autor

    ...
    na 1 porciu:
    50g hladkej múky
    30 ml bieleho jogurtu / acidka / kefíru
    1 ČL olivového oleja + na potretie
    1/2 ČL kypriaceho prášku
    soľ + korenie
    50g gorgonzoly / rokfortu / nivy
    1/2 nektárinky / broskyne
    hrsť mandlí / vlašských orechov
    petržlenová vňať

    z múky, jogurtu, olivového oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom z neho vyvaľkáme placku, ktorú z oboch strán potrieme olejom. opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici najprv 3 minúty z jednej strany, potom pizzu obrátime, obložíme mesiačikmi nektárinky, rozdrobeným syrom, nahrubo nasekanými a nasucho opraženými mandľami a opekáme ešte 3 minúty z druhej strany. posypeme petržlenovou vňaťou.

    27. sep 2017