z múky, jogurtu, olivového oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom z neho vyvaľkáme placku, ktorú z oboch strán potrieme olejom. opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici najprv 3 minúty z jednej strany, potom pizzu obrátime, obložíme mesiačikmi nektárinky, rozdrobeným syrom, nahrubo nasekanými a nasucho opraženými mandľami a opekáme ešte 3 minúty z druhej strany. posypeme petržlenovou vňaťou.
...
na 1 porciu:
50g hladkej múky
30 ml bieleho jogurtu / acidka / kefíru
1 ČL olivového oleja + na potretie
1/2 ČL kypriaceho prášku
soľ + korenie
50g gorgonzoly / rokfortu / nivy
1/2 nektárinky / broskyne
hrsť mandlí / vlašských orechov
petržlenová vňať
z múky, jogurtu, olivového oleja, kypriaceho prášku a soli vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. potom z neho vyvaľkáme placku, ktorú z oboch strán potrieme olejom. opekáme na veľmi rozpálenej grilovacej panvici najprv 3 minúty z jednej strany, potom pizzu obrátime, obložíme mesiačikmi nektárinky, rozdrobeným syrom, nahrubo nasekanými a nasucho opraženými mandľami a opekáme ešte 3 minúty z druhej strany. posypeme petržlenovou vňaťou.