58 / 214
    hokkaido, pohánka & hummus
    Komentár bol odstránený
    adkat13
    autor

    ...
    na 3 porcie:
    1 menšie hokkaido
    100g pohánky
    2 stredné mrkvy
    1 konzerva cíceru / bielej fazule (alebo 250g uvareného)
    40g tahini
    2 strúčiky cesnaku
    šťava z 1/2 citróna
    1 ČL rímskeho kmínu + koriandru
    rozmarín
    olivový olej; soľ

    hokkaido rozpolíme, vydlabeme semienka a nakrájame na mesiačiky. dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posypeme nasekaným rozmarínom a soľou a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. mrkvu nastrúhame nahrubo a spolu s prepláchnutou pohánkou osmažíme na troche oleja. zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. cícer spolu s nálevom rozmixujeme spolu s tahini a cesnakom úplne dohladka. ochutíme citrónovou šťavou, rímskym kmínom a koriandrom, prípadne aj soľou. podávame so zeleným šalátom.

    11. sep 2017