... na 3 porcie: 1 menšie hokkaido 100g pohánky 2 stredné mrkvy 1 konzerva cíceru / bielej fazule (alebo 250g uvareného) 40g tahini 2 strúčiky cesnaku šťava z 1/2 citróna 1 ČL rímskeho kmínu + koriandru rozmarín olivový olej; soľ
hokkaido rozpolíme, vydlabeme semienka a nakrájame na mesiačiky. dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posypeme nasekaným rozmarínom a soľou a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. mrkvu nastrúhame nahrubo a spolu s prepláchnutou pohánkou osmažíme na troche oleja. zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. cícer spolu s nálevom rozmixujeme spolu s tahini a cesnakom úplne dohladka. ochutíme citrónovou šťavou, rímskym kmínom a koriandrom, prípadne aj soľou. podávame so zeleným šalátom.
...
na 3 porcie:
1 menšie hokkaido
100g pohánky
2 stredné mrkvy
1 konzerva cíceru / bielej fazule (alebo 250g uvareného)
40g tahini
2 strúčiky cesnaku
šťava z 1/2 citróna
1 ČL rímskeho kmínu + koriandru
rozmarín
olivový olej; soľ
hokkaido rozpolíme, vydlabeme semienka a nakrájame na mesiačiky. dáme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, posypeme nasekaným rozmarínom a soľou a pečieme pri 200C cca. 30 minút domäkka a dozlata. mrkvu nastrúhame nahrubo a spolu s prepláchnutou pohánkou osmažíme na troche oleja. zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. cícer spolu s nálevom rozmixujeme spolu s tahini a cesnakom úplne dohladka. ochutíme citrónovou šťavou, rímskym kmínom a koriandrom, prípadne aj soľou. podávame so zeleným šalátom.