Mňam
A tato porcia z 800g tekvice vyjde pre kokych ludi?
@adkat13 tento salat vyzera vyborne. Adka musi sa ta tekvica piect? Zda sa mi to dost neekonomicke 🙂 kusok hokkaida piect 40 min.
@zirafienka asi tej otázke nerozumiem 😀 či sa musí tekvica piecť? no skús ju jesť surovú a uvidíš 😉
@adkat13 adka, asi som to nedopísala, napadlo ma, či sa hokkaido nedá inak tepelne upraviť, napr. podusiť. Viem, že pečená je chuťovo lepšia🙂, nemáš skúsenosti s duseným. Mám napr. jedno zamrazené. Ale mám aj čerstvé, tp by som upiekla. Rcp. aj kombinácia s cícerom sa mi veľmi páči. Robila som podľa tvojho rcp. cícerovú nátierku a bola super. Ďakujem
@zirafienka jáj, jasné, to mi nenapadlo, predsa len, ešte bolo skoro ráno 😝 jasné, uvariť aj udusiť sa dá, ale je to chuťovo neporovnateľné ☹ fakt, to si z tej varenej radšej urob dobrú polievočku, ale tento šalát by to podľa mňa úplne pokazilo 🙄
a keď ti vadí, že je to neekonomické, šupni spolu s tekvicou do trúby napr. koláčik 😀
tak to aj bude, upečiem hokk., popri niečom, minule som robila z neho prívarok, ešte lepší ako tekvicový, pred dokončením som pridala trocha nastrúhanej cukety, tá sa rozvarila a nebolo treba zahusťovať múkou. Potom už len trochu smotany. Toto môžem jesť celé leto. Možno som Ti už písala, máš krásny album, rada ho listujem🙂
@zirafienka mmm, prívarky môžem 🙂 ja som robila nedávno prvýkrát červenošošovicový a bol super 🙂 ďakujem za pochvalu😘
Výborný recept, akurát som ho dokončila. Ďakujem opäť za skvelú inšpiráciu 👍 teším sa na ďalšie
Aj ja som dnes robila perfektny salatik
@biancaneve @lucique29
teším sa baby 🙂
Môj dnešný obed Aďka, ty si bohyňa, neskutočná kombinácia chutí, som najedená a predsa sa cítim ako pierko 🙂 A to som si myslela, že cuketová pizza bude u mňa topka 😀 Ale kým vyskúšam všetky tvoje recepty, tak tých topiek bude asi koooooopec 🙂
Dalsie fantasticke jedlo z Tvojho albumu, ktore je uz nasou stalicou 👍 akurat peciem hokkaido. Dakujem este raz za fantasticke inspiracie 👏
...
na 4 porcie:
800g hokkaido tekvice
1 konzerva cíceru (240 - 260g)
80g sušených brusníc
40g mletých vlašských (alebo iných) orechov
200g fety / kozieho syra
olivový olej
rozmarín; soľ + korenie
tekvicu nakrájame na kocky (hokkaido nie je potrebné šúpať), premiešame s olejom, lístkami rozmarínu, soľou a korením a dáme na plech s papierom na pečenie. pečieme pri 200C cca. 35 - 40 minút domäkka a dozlata. ešte teplú tekvicu premiešame s mletými orechami. pridáme cícer, brusnice (vopred namočené a scedené) a rozdrobenú fetu.