kapustu prepláchneme a necháme odkvapkať. dôkladne vyžmýkame a zmiešame s vajíčkami, múkou a na malé kocky nakrájanou a nasucho opraženou slaninou (prípadne nakrájaným tempehom, alebo syrom). ochutíme majoránkou, cesnakom, korením a soľou (opatrne, keďže kapusta aj slanina sú dosť slané). cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho na malom množstve oleja smažíme placky z oboch strán dozlata. podávala som so šalátom z varenej cvikly, bieleho jogurtu a medovej horčice.
...
na 4 porcie (cca. 12 – 16 ks):
500 – 600g kyslej kapusty
2 vajcia
cca. 100g múky (hladkej, špaldovej, celozrnnej...)
100g prerastenej slaniny / tempehu / (údeného) syra
majoránka, cesnak, soľ + korenie
olivový olej
kapustu prepláchneme a necháme odkvapkať. dôkladne vyžmýkame a zmiešame s vajíčkami, múkou a na malé kocky nakrájanou a nasucho opraženou slaninou (prípadne nakrájaným tempehom, alebo syrom). ochutíme majoránkou, cesnakom, korením a soľou (opatrne, keďže kapusta aj slanina sú dosť slané). cesto necháme chvíľu odležať a potom z neho na malom množstve oleja smažíme placky z oboch strán dozlata.
podávala som so šalátom z varenej cvikly, bieleho jogurtu a medovej horčice.